הגשתי תלונה והמשטרה לא חקרה וסגרה את התיק

  • התנהלות המשטרה
    אריק | 21/04/2019 21:54

    ברצוני לברר לגבי התנהלות תמוה מצד המשטרה ביחס לארוע מסויםע. לצורך כך אביא כמה דוגמאות. בארוע של תקיפה שחזר על עצמו כמה פעמים כאשר בסך הכל היו שלושה ארועים בחלקם היה גם איומים הוגשה תלונה יותר מפעם אחת גם על התקיפה פעמיים וגם על האיומים . תגובת המשטרה היתה אי תגובה לא חקירה של התוקף שלא לדבר על מעצר. יתרה מכך בעת הגשת התלונה רמז החוקר כי עוד עלולים לראות בי אשם מאחר והתוקף מבוגר ממני כפול בגיל זאת כאשר סיפרתי בעת. הגשת התלונה שהדפתי את התוקף כהגנה עצמית.שורה תחתונה לא חקירה לא מעצר כלום והתיק נסגר מחוסר עניין לציבור.כמובן שהתוקף בשלו ומאז הפעם האחרונה תקף שוב עושה רושם שבשתיקה של המשטרה היא מחזקת אותו .הגיוני .האם ביחס למקרה הנ''ל יש איזה שהם חוקים שמחייבים את המשטרה לנקוט בפעולה כלשהי ובכלל משהו פה לא מריח טוב בלשון המעטה . ממה שהבנתי הגוף שאליו ניתן לפנות הוא פניות הציבור של המשטרה . אודה לתשובה

    • הגשתי תלונה והמשטרה לא חקרה וסגרה את התיק

      לאריק שלום,

      למתלונן יש זכות להגיש ערר על החלטת המשטרה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין. החוק מקציב 30 יום מן המועד שבו קיבלת את ההודעה על סגירת התיק, אך בפועל יש גמישות וגם אם איחרת את המועד, ניתן להגיש ערר.

      אכן, בנוסף לזכותך להגיש ערר, אם אתה סבור שתלונתך לא טופלה כראוי אתה יכול לפנות לקצין תלונות הציבור.

      אם האדם שנגדו התלוננת טען שעברת כלפיו עבירה, או אם מגרסתך עולה חשד לביצוע עבירה, המשטרה אכן רשאית ויכולה לחקור אותך כחשוד.

      ככל שאתה מבקש לטפל בעניין, מומלץ לפנות לעורך דין הבקיא ומנוסה בדין הפלילי.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • התנהלות המשטרה
        אריק | 28/04/2019 19:24

        ראשית, הגשת ערר באיזו עילה בדיוק?

        שנית אינני טוען שהתלונה לא טופלה כראוי משום שהיא לא טופלה כלל ובאופן תמוהה ביותר.

        ושלישית התוקף לא התלונן נגדי אני הוא זה שהתלונן ואני הוא זה שהותקף אז איך בדיוק יש למשטרה זכות לחקור אותי בחשד לביצוע עבירה כלשהי? האם בזה שלא אפשרתי לו לפגוע בי והגנתי על עצמי אני הופך לחשוד בביצוע עבירה שעשוי להיות דרוש לחקירה?!