התפטרות מוצדקת - דמי אבטלה

  • הבטחת הכנסה למי שמתפטרת לצורך טיפול בתינוק
    איה | 19/04/2019 17:19

    היי
    יצרתי בדצמבר 2018, קיבלתי דמי לידה בחודש ינואר 2019, התפטרתי בתום חופשת הלידה לצורך הטיפול בתינוק מאחר ובעלי סובל ממצב בריאותי ולא יהיה באפשרותי לחזור לעבודה בכלל, הגשתי תביעה לדמי אבטלה, בתקופת המתנה 90 ימים, האם מגיע לי קצבת הבטחת הכנסה כי לפי המחשבון הבנתי שלא מגיע מאחר וקיבלתי דמי לידה

    • התפטרות מוצדקת - דמי אבטלה
      אורנה | 23/04/2019 17:26

       שלום לך,

      ממליצה על פניה לביטוח לאומי, בהעברת מכתב המציין את סיבת ההתפטרות שלך,
      בשל בן זוג חולה, הזקוק לטיפולך. להעביר עם מסמכים רפואיים תומכים. ראי מתוך אתה מובטל  סיבות  מוצדקות להתפטרות.
      ניתן להעביר את המסמכים ע"ישליחת מסמכים באינטרנט לפקיד

      מומלץ אף להגיש עבורו תביעה לקצבת נכות כללית, לתקופה בה אינו מסוגל לעבוד, אם אינו מקבל שכר עבור ימי מחלה ובתנאי שהכנסתו הממוצעת ברוטו בתקופה זו נמוכה מ-6164 ש"ח. ראי מתוך תנאי הזכאות.

      כמובן, שרצוי לקבל דמי אבטלה, במקום הבטחת הכנסה.

      בשני המקרים יהיה עלייך להתיצב בשירות התעסוקה.

      ניתן לערוך בדיקה מקדימה של הזכות  במחשבון לחישוב הקצבה להבטחת

      עד לקבלת אישור מביטוח לאומי, שהתפטרותך הוכרה כמוצדקת, בשל בן משפחה חולה,

      עלייך להמשיך ולהתיצב  בשירות התעסוקה ביום ובשעות שנקבעו, כך ישולמו דמי אבטלה, אם ההתפטרות תוכר כמוצדקת.

      בברכת בריאות וחג שמח!