האם תלונות כוזבות מהוות לשון הרע?

  • תלונות שקריות על עבירות בניה
    אלכס | 19/04/2019 07:19

    שלום, רציני לשאול מה אפשר לעשות בנושא. אמה של שכנה בבית דו-משפחתי כותבת על בסיס קבוע מכתבים שקריים לוועדה לתכנון ובניה על עבירות בניה חמורות לכאורה ומציגה את עצמה כבעלת הנכס ומי שגרה בו למרות שהיא גרה במקום אחר. היה לנו סכסוך בגלל הדיירים אלימים שגרו בדירה שלהם ומאז היא מנסה לנקום בנו בדרך זו. בנוסף היא מנסה לסחוט מאיתנו שנבנה לבת שלה גדר על חשבוננו עבור הסכמה שלה לאישורי בניה.
    האם זה נחשב להטרדה מאיימת? היא פוגעת לנו באורך החיים.

    • האם תלונות כוזבות מהוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 24/04/2019 17:00

      אלכס שלום,

      הגשת תלונות כוזבות בידיעה שהן כאלו, תוך ייחוס עבירות פליליות (כגון עבירות בניה) יכולה להוות פרסום לשון הרע. לגבי שאלתך לקיומה של הטרדה מאיימת אנא פנה לייעוץ משפטי מתאים.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il