עצם כתיבת הדוח הוא הוכחה לביצוע עבירה

  • תמרור 815
    נטע | 17/04/2019 18:02

    שלום,
    בעלי קיבל בדואר דוח משטרה על שמו, בו כתוב שלא ציית לתמרור 815 שסומן על הכביש.
    הדוח ניתן ע"י סיירת האופנועים.
    בפועל אני הייתי עם הרכב באותו יום, אני ממש לא זוכרת שעברתי עבירה כלשהי, וגם לא נתנו לי דוח במקום, עבר מאז כמעט חודש וקיבלנו את הדוח בדואר.
    השאלות שלי:
    האם המשטרה יכולה להוכיח את העבירה?
    האם יש טעם לבקש להישפט? אם כן, כיצד לטעון במשפט?
    האם אדם צריך לשלם דוח שניתן על שמו למרות שהוא לא ביצע את העבירה?

    אשמח לתשובתכם.
    תודה!

    • עצם כתיבת הדוח הוא הוכחה לביצוע עבירה
      אבי | 17/04/2019 18:39

      מה תטעני במשפט? שאת לא זוכרת? מנגד יש שוטר שכל כולו מרוכז בכביש לאכוף עבירות

      בבחירה בין ברי ושמא, השופט יילך על עדות השוטרים

      תכתבי מכתב למפנ"א או תנסי ברשת מכתב שבו את מודה בביצוע העבירה ומבקשת להסב אותה עלייך במקום על בעלך.

      בעלך יוסיף מכתב שאכן הרכב רשום על שמו אבל הוא לא נהג בו בעת ביצוע העבירה

      • האם עצם כתיבת דו״ח/הגשת כתב אישום היא הוכחה לאשמה?
        עו"ד דורון ויגלר | 17/04/2019 19:16

        אבי היקר שלום,
        1- פשוט לא יכולתי שלא להגיב הרי אני סנגור והחוק והמשפט כאש אצור בעצמותיי.
        2- תמחק מהלקסיקון שלך את הביטוי ״עצם כתיבת הדו״ח היא הוכחה לביצוע העבירה״.(מבחינה משפטתית יש ראיות שיש ביכולתן להרשיע) אל תשכח את חזקת החפות. אל תשכח שגם שוטרים טועים לפעמיים.
        3- לפי התזה הזו לא נצטרך בתי משפט והמדרון חלקלק כי מחר זה יכול להיות אתה שתתפס ויכתב כנגדך דו״ח או כתב אישום והזמנה לדין.
        * קבל הערתי זו בהבנה...

        בברכה,

        עו"ד דורון ויגלר
        מנהל פורום דיני תעבורה

        כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
        טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

        • דורון היקר, אנא קרא בעיון את מה שכתבתי
          אבי | 17/04/2019 19:50

          אני מקבל מראש את דבריך בהבנה רבה ולא כהתרסה.

          לעניין, כתיבת הדוח  היא הוכחה לביצוע עבירה היא אינה הוכחה לאשמה כמו שאתה כתבת!!

          עניין תאונות הדרכים הוא כאש בעצמותי שלי ואני עוסק בכך כמתנדב בתנועה כבר עשרים שנה.

          איני משפטן אלא מהנדס אבל איני מקבל את הנחתך העניין בעניין הצורך בבתי משפט והמדרון החלקלק.

          רשמתי אלפי דוחות בחיי (יחס הדוחות למפגשים אצלי הוא 50% בלבד) אף לא אחד מהם היה שקרי. אני נוהג כמו כל השוטרים והמתנדבים מסביר לנהג על מה ולמה הדוח.

          ברגע שנהג הבין את מהות העבירה והדוח ושילם את הדוח, התייתר הצורך בבית המשפט כי אני כאוכף חוק משמש כמאשים, קטגור, שופט ותליין באתה נשימה, לא קמה לו חזקת חפות.

          מתוך אותם אלפי דוחות נקראתי לבית המשפט לדין הוכחות פחות ממספר אצבעות גפי כולם. (למרות שההיתי זמן מה בחיל ההנדסה, נשארו לי כולן...)

          חג שמח לך, לבני ביתך ולכך עם ישראל

    • קיבלתי דו״ח בדואר מבלי ששוטר עצר אותי מה עושים?
      עו"ד דורון ויגלר | 17/04/2019 19:07

      שלום לשואלת,
      1- ישנם מצבים בהם כדאי להישפט ולדעתי המקרה שאת מתארת הוא אחד מהם.
      2- למשל אם יש לך טענת אליבי (במקום אחר הייתי) -דוגמא בדוח נרשם מקום האכיפה דרך איילון שעה 13 אבל ביכולתך להוכיח כי ביום הספציפי ובשעה הספציפית הרכב חנה בחניון בעבודה או תדלק בתחנת דלק בעיר חיפה.
      3- בנוסף במידה והעבירה לא צולמה ניתן להקים ספק לעניין מספר הרכב הנכון(מספיקה טעות בספרה אחת).
      בהצלחה,

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com