כיצד אוכל לקבל עורך דין ללא תשלום?

  • זכויות לעורך דין למקבלת קצבת נכות
    לין | 17/04/2019 14:12

    שלום רב

    אני בת 36 לפני כחודש פורתי ממקום עבודתי כשוטפת כלים לאחר ויכוח עם מנהל התפעול.לדעתי פוטרתי ללא הצדקה..פניתי למספר אנשים שחברים שלו בפייס וסיפרתי להם על היחס המחפיר שלו כלפיי כולל מילים כגון שהוא חסר אישיות מגעיל וכו...אותו איש שלח לי איום באסאםאס שאם לא אמחק מה שרשמתי יתבע אותי ומחקתי מה שיכולתי....בכל אופן עדיין תובע אותי בתביעות קטנות 25000 ש"ח

    אני מקבלת קצבת נכות 3300 גרושה ללא ילדים בלי נכסים ולא כלום חיה עם הוריי שאימא שלי מקבלת כ2700 ש"ח אבא שלי כ4100 .היום כשביררתי לגבי זכותי לקבל עורך דין ללא תשלום נאמר לי שלא אוכל לקבל ולא עומדת ברמת הכנסות נדרשת(שההכנסות בבית גבוהות מדי).

    מה ניתן לעשות? יש לציין שאינני מקבלת שום תמיכה או עידוד מהבית ואימי אפילו מצבה יכולה להדרדר אם תדע שתובעים אותי.....מה אני יכולה לעשות? וממש אין לי מאיפה להביא סכום כזה כי בשום מקום לא ייתנו לי הלוואה אין לי כסף בבנק ולא רכוש ולא כלום.וגם משפחתי לא תעזור לי ואף תינזק אם תדע על העניין

    • כיצד אוכל לקבל עורך דין ללא תשלום?
      עו"ד אפרים דה-האס | 24/04/2019 22:06

      מועדים לשמחה,

      יש מספר דרכים לקבל עורך דין ללא תשלום. יש את הלשכה לסיוע משפטי, אשר (זולת בתביעות נגד המוסד לביטוח לאומי) אכן מחייבת מבחן הכנסות לבחינת זכאותך.

      כמו כן יש את פרויקט 'שכר מצווה' של לשכת עורכי הדין שאת יכולה לפנות אליו ולבקש סיוע.

      במידה ולא תסתדרי תוכלי ליצור קשר עם אחד מעוה"ד של הפורום (ראי פרטים למטה או באמצעות פניה בצד שמאל למעלה של הדף) ולנסות להגיע להסדר תשלום נוח מבחינתך.

      בברכה,

      אפרים דה-האס, עו"ד
      מנהל פורום ביטוח לאומי

      בני חשמונאי 7, עטרת
      טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il