האם חברת הביטוח רשאית לסרב לבטח חולי פיברומיאלגיה?

  • ביטוח לחולת פיברומיאלגיה
    רוני | 17/04/2019 11:48

     אובחנתי כחולת פיבורמיאלגיה לפני 3 שנים (עד שאובחנתי עברו שנתיים של כל מיני כאבים מוזרים).

    המשכתי לעבוד באותה עבודה (אני מתכנתת מחשבים).

    לאחרונה עברתי מקום עבודה. בעבודה הקודמת שלי הייתה לי קרן פנסיה, ובעבודה החדשה הציעו לי לעשות ביטוח מנהלים.

    מילאתי הצהרת בריאות וכתבתי שאובחנתי בפיברומיאלגיה והיום הודיעו לי שלא מוכנים לעשות לי ביטוח.

    האם זה חוקי? שלא עושים לי ביטוח?

    • האם חברת הביטוח רשאית לסרב לבטח חולי פיברומיאלגיה?
      עו"ד אלי לוטן | 17/04/2019 11:56

      שלום רב ותודה על השאלה החשובה כל כך.

      הסיפור שלך מדגים עניין חשוב מאד.

      לעולם אין להפסיק או לבטל ביטוח קודם לפני שיש אישור סופי על קבלה לביטוח חדש, אחרת עלולים להישאר ללא ביטוח.

      מכח חברותך בקרן הפנסיה יש לך ביטוח חיים וביטוח אובדן כושר עבודה (השם הוא שונה – "פנסיית שארים" ו – "פנסיית נכות" אבל במהות זה הכיסוי).

      בעבודה החדשה רצו לבטח אותך בביטוח מנהלים שזה במהות דומה מאד לקרן פנסיה (בביטוח מנהלים יש חסכון לגיל זקנה, ביטוח חיים וביטוח אובדן כושר עבודה).

      חשוב מאד להמשיך ולהפקיד את התשלום החודשי לקרן הפנסיה כל עוד לא אושרה הקבלה לביטוח המנהלים!!! הפסקת תשלומים לקרן הפנסיה עלולה להביא לביטול הביטוחים שם!!!!

      ועכשיו לעניין הסירוב לבטח אותך – לפי הוראות חיתום של מבטחי משנה – לא מקבלים חולי פיברומיאלגיה לביטוח אובדן כושר עבודה.

      לכן, אם כבר אובחנת, הסירוב הוא הגיוני ואין עליהם חובה לקבל לביטוח.
      זאת בדיוק הסיבה שכל כך חשוב לשמר ביטוחים ישנים וביניהם גם קרן הפנסיה.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום דיני ביטוח

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com