מעסיק הודיע על פיטורי עובדת בטפולי פוריות-מה עושים

  • פיטורים בזמן טיפולים
    שולי | 16/04/2019 21:55

    שלום, מעסיק פיטר אותי כשנודע לו שאני עוברת טיפולי פוריות.
    נאמר לי להגיע לשוחח על טעויות בתלוש. ושם קיבלתי זימון לשימוע, יום לאחר מכן שימוע יום לאחר מכן מכתב פיטורין שבו נאמר לי ללכת וישלמו לי התראה.

    הצגתי מסמכים שאני אכן עוברת טיפולים.
    לאחר יומיים בבית. המעסיק רוצה שאני אחזור לעבודה עד שיקבל היתר לפטר ממשרד העבודה.

    מיותר להסביר , אבל לא נעים בכלל לחזור למשרד עם 3 אחים. כולנו עובדים יחד בחדר אחד.

    וגם בסוף היו חילופי דברים לא נעימים.

    1) כמה זמן בממוצע לוקח להוציא היתר כזה?

    2) האם אני חייבת לחזור אם לא אני בעצם מתפטרת?
    מממש לא נוח לי לחזור לשבת איתם. ממש התלכלכו. אבל אם אני לא חוזרת אז מה המצב המשפטי? דין מפוטרת שלא כדין ויכולה לתבוע ? או חייבת לחזור כי אם לא התפטרתי ?
    בבקשה תחזרו בהקדם ממש עובדת עצות !

    • מעסיק הודיע על פיטורי עובדת בטפולי פוריות-מה עושים
      עו"ד אחוה פודים | 20/04/2019 21:09

      שולי שלום,

      אני בטוחה שאת עוברת ימים לא קלים וכי החוויה היא לא נעימה בכלל.

      הליך של קבלת היתר לוקח בדר"כ כחודש- חודשיים.

      את צריכה לחזור לעבודה שכן אם לא תגיעי תחשבי כמי שהתפטרה.

      דבר אחד לא היה לי ברור משאלתך והזה האם המעסיק ידע על הטיפולי פוריות לפני שזימן אותך לשיחה? ככל שכן חשוב שתצייני זאת כאשר יזמנו אותך לשיחה בתמ"ת.

      בהצלחה וחג שמח!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com