חובה לצרף לערעור או לבר"ע מי שהיה צד להליך הראשון

  • שאלת נוהל במעבר בין ת. קטנות למחוזי עקב בר"ע
    נכה | 16/04/2019 04:34

    קיבלתי תשובה חיובית מהמחוזי לגבי הארכת מועד בו אפשר להגיש בר"ע על תביעה קטנה (היו 2 משיבים), אבל בתשובה כותבת הרשמת שאפשר לערער רק על התביעה נגד משיב אחד . ובכך בעצם הוציאה אותו מהתביעה ובפועל זיכתה אותו... אז רציתי לדעת איך עושים את זה ; חוץ מזה , אם זה כבר מגיע למחוזי ואין אולי מגבלות סכום (כי הרי גם האגרה גבוהה יותר משמעותית )האם יהיה ניתן  בהזדמנות זו לעדכן את כתב התביעה ולהוסיף סעיף האשמה בעוולת נגישה (מדובר על נקיטת הליך בידי הרשות שנעשה שלא כדין שכתוצאה ממנו גבתה הרשות סכום פי 3 ממה שהגיע לה ואף השאירה את העודף אצלה שנים ארוכות ואני תבעתי גם אותה וגם את המייצג - עו'ד חסר מצפון שביצע את ההליך ואותו הרשמת הוציאה מהתביעה כאמור ) ובהתאם, להעלות את הסכום הנתבע ?

    גם ראיתי בגוגל  שלפעמים ניתן לדון בבר" ע בתור ערעור בפני עצמו . לפי תקנות כל שהן .( כי הרי יש אגרה משמעותית ואולי זה בעצם חוסך באגרה פה ) על איזה תקנות מדובר ובאלו מקרים זה קורה?

    • חובה לצרף לערעור או לבר"ע מי שהיה צד להליך הראשון
      ץ | 16/04/2019 10:58

      תקנה 424 לתקנות סדר הדין האזרחי קובעת שחייבים לצרף בתור משיב לערעור כל מי שהיה בעל דין בתובענה

      "424. כל מי שהיה בעל דין בתובענה לפני הערכאה הקודמת ואיננו מערער, יהיה משיב בערעור."

      לכן, אם עורך הדין היה נתבע בתביעה המקורית, חובה לצרף אותו כמשיב בערעור או בבקשה לרשות ערעור.

      אם הרשמת הוציאה (מחקה) אותו מהבקשה לרשות ערעור, אתה רשאי להגיש ערעור בזכות על החלטת הרשמת שאותו אתה מגיש לבית המשפט המחוזי בו הוגשה הבר"ע.

      .

      • את/ה עו"ד, ץ? שים לב איך היא מזכה אותו
        נכה | 16/04/2019 18:44

        שים לב לניסוח של הרשמת בבקשת  להארכה  וכך כתבה " סיכויי הבקשה לרשות ערעור ביחס למשיב 1 קלושים באופן שאין הצדקה להארכת מועד והבקשה בעניינו נדחית " כאמור בספרם של בן-נון וחבקין "סיכויים נמוכים במיוחד או היעדר עילה מטים את הכף לדחיית הבקשה"... ומביאה את מקור הציטוט ... "ביחס למשיב 2 קשה לומר כי הסיכויים לקבלת ערעור גבוהים אך יחד עם זאת באיזון בין השיקולים ובשים לב לפניית המבקש .... פנייה לסיוע המשפטי ... חופשת פסח... מצאתי להאריך את המועד להגשת בקשה לקבלת רשות ערעור עד... "

        ככה בעצם היא לא מאפשרת להגיש בר"ע בעניין אותו משיב ספציפי . אם הבנתי נכון

        • אתה לא מצליח להתמודד עם המערכת המשפטית
          ץ | 17/04/2019 02:20

          אם אתה זכאי לקבל עזרה מהסיוע המשפטי - פנה אליהם דחוף שיעזרו לך.

          על פי תקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976 יש לך 15 יום להגשת בקשה לרשות ערעור.

          לא ברור למה בכלל היית צריך להגיש בקשה להארכת מועד - כאשר הגשת בר"ע היא דבר יחסית פשוט.

          בקשה להארכת מועד במחוזי להגשת בר"ע על תביעה קטנה היא בעייתית.

          בדרך כלל בית המשפט המחוזי לא נותן רשות ערעור על פסק דין בתביעה קטנה.

          קראתי היטב את הדברים שכתבת, ועכשיו זה ברור, שלבד, ללא עזרה משפטית, אתה לא תצליח להתגבר על המערכת של בתי המשפט.

          ואני מאחל לך הצלחה.

          .

      • נכון
        חיים | 17/04/2019 21:07

        אבל החובה היא של המערער ומטרתה לידע את בית המשפט מי הם בעלי הדין שעלולים להיפגע מהערעור. תקנה 424 נועדה להגן על הזכות להשיב, לא על הזכות לערער. לכן אם הרשמת החליטה להאריך את המועד להגשת בקשת רשות ערעור רק נגד אחד המשיבים, המבקש, לדעתי, לא יכול לערער על כך בהסתמך על התקנה.

        • ספק אם ניתן להימנע מהארכת מועד רק בשל סיכוי הערעור
          ץ | 17/04/2019 22:48

          ביטול הארכת מועד רק בשל בחינת סיכויי הערעור (או בקשה לרשות ערעור) היא בעייתית מאוד, ואולי אף פסולה.

          וזאת לאור פסיקת בית המשפט העליון, בש"ם 6229/11 שפרה דון-יחיא  נ'  הועדה המקומית לתכנון ובניה, חיפה ואח' -

          "12. לפיכך, ונוכח הקושי שהוסבר לעיל בעצם השימוש בכלי של הערכת שיקולי ההליך, יש לנקוט משנה זהירות בשימוש בהערכה זו במסגרת בקשה להארכת מועד. ברי כי יכולים שיהיו מקרים בהם הסיכויים לכאורה של ההליך הם כה קלושים עד כי הדבר יהווה שיקול של ממש לדחיית הבקשה. יחד עם זאת, מקרים אלו, בהם נדחית הבקשה על בסיס הערכת סיכויי ההליך, צריכים להיות החריג ולא הכלל. זאת על מנת למנוע ככל הניתן מצבים בהם בשל טעמים פרוצדוראליים בלבד יגרמו עיוותי דין, אף אם הפגיעה בבעל הדין שכנגד היא זניחה."

          ולכן, יש טעם לערער על החלטה להימנע מהארכת מועד שמתבססת רק על סיכויי הערעור, דבר החוסם גישה לערכאות המשפט

          • ץ יקר , תודה לך.הלואי ויכולתי להיעזר בסיוע המשפטי
            נכה | 17/04/2019 23:18

            הבקשה להארכה הוגשה מתוך הנחה שכן אקבל סיוע משפטי וכי זה לוקח יותר מ15 יום !!! אבל לתדהמתי אחרי כל ההמתנות והטרטורים הודיעה לי העו"ד שסוף סוף הגעתי לפגישה עמה שאין לי בכלל זכאות לקבל אותו. כך אני לגמרי לבד בסיפור זה . וההארכה שניתנה היא רק עד 1 במאי .

            העו"ד של הסיוע  אמנם זרקה לי מייד שאין לי זכאות אך "עשתה לי טובה " וייעצה לי שלא להגיש בר"ע כי לכאורה לדבריה הטיעונים שלי לא מספיק חזקים היות וקראה מה שכתבתי... וזה לא מספיק משכנע להערכתה ... בדיקת עירנות שלה  גילתה לי שלא ממש קראה באמת  את החומר . בכל אופן היא יצאה נחרצות נגד עצם הרעיון לתבוע את אותו משיב עו"ד ... שהיה שלוח הרשות ההיא שפשעה .. בטענה שהוא היה רק שליח... נו טוב כבר הבנתי שעורכי דין לא ממש אוהבים שמאשימים קולגה . והקולגיאליות כנראה נמצאת גם במערכת השפיטה...אחרת איך להסביר שהרשמת מנסה כבר בשלב זה להוציאו מגדר האישום?   אז תכלס אני רוצה כנראה בכל זאת להגיש בר'ע  זה ... זה יכלול את אותו עו'ד או לא ? ובכלל  מה דעתכם  על כל הסיפור ?

            תודה  יקירי .

            • היגעת לסוף ההליך המשפטי
              ץ | 18/04/2019 15:41

              יש לך כבר פסק דין בתביעה הקטנה, יש לך גם החלטה להארכת מועד במחוזי, אתה כבר מוכן עם הבר"ע, ומכאן לא ניתן לחזור אחורה,

              תיאורטית, אחרי פסק הדין במחוזי, תוכל גם לבקש רשות ערעור בבית המשפט העליון, אם יהיה צורך, ואם תמצא לנכון לעשות זאת.

              לכן מה שנותר, זה לאחל לך בהצלחה !!!

        • ספק אם ניתן להימנע מהארכת מועד רק בשל סיכוי הערעור
          ץ | 18/04/2019 00:20

          ביטול הארכת מועד רק בשל בחינת סיכויי הערעור (או בקשה לרשות ערעור) היא בעייתית מאוד, ואולי אף פסולה.

          וזאת לאור פסיקת בית המשפט העליון, בש"ם 6229/11 שפרה דון-יחיא  נ'  הועדה המקומית לתכנון ובניה, חיפה ואח' -

          "12. לפיכך, ונוכח הקושי שהוסבר לעיל בעצם השימוש בכלי של הערכת שיקולי ההליך, יש לנקוט משנה זהירות בשימוש בהערכה זו במסגרת בקשה להארכת מועד. ברי כי יכולים שיהיו מקרים בהם הסיכויים לכאורה של ההליך הם כה קלושים עד כי הדבר יהווה שיקול של ממש לדחיית הבקשה. יחד עם זאת, מקרים אלו, בהם נדחית הבקשה על בסיס הערכת סיכויי ההליך, צריכים להיות החריג ולא הכלל. זאת על מנת למנוע ככל הניתן מצבים בהם בשל טעמים פרוצדוראליים בלבד יגרמו עיוותי דין, אף אם הפגיעה בבעל הדין שכנגד היא זניחה."

          ולכן, יש טעם לערער על החלטה להימנע מהארכת מועד שמתבססת רק על סיכויי הערעור, דבר החוסם גישה לערכאות המשפט

    • ברע על פסק דין של בית משפט לתביעות קטנות
      עו"ד טליה שנברגר | 18/04/2019 17:44

      שלום רב,

      שאלתך אינה ברורה מספיק ואני מציעה לך לקבל ייעוץ פרטני לגבי המקרה הספציפי שלך. לשאלתך השניה - לא ניתן בהליך של ערעור לצרף עילות חדשות או להגדיל את סכומי התביעה. לשאלתך השלישית, בהתאם לקנה 410 לתקנות סדר הדין האזרחי: "410. הוגשה בקשת רשות לערער לבית משפט שלערעור, רשאי בית המשפט לדון בה כאילו ניתנה הרשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה, אם הסכימו לכך בעלי הדין לערעור, ואף ללא הסכמת בעל דין לאחר שניתנה לו ההזדמנות להביע התנגדותו ונראה לבית המשפט שלא תיפגע זכותו כבעל דין; החליט בית המשפט כאמור, תחול תקנה 407(ג) ולא יחולו תקנות 412, 419 עד 421 ו-427 עד 433."

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il

      • תודה לעו"ד שנברגר ובקשת הבהרה
        נכה | 21/04/2019 21:14

        האם אותה בר"ע שאגיש כנראה תכלול או לא תכלול את המשיב הראשון (להזכיר :זה העו"ד שלוח הרשות ) או לא ??? האם בכלל היה מותר לרשמת להפריד בין המשיבים בהתייחסות לבקשתי תוך כדי הדיון בבקשה של האישור להאריך את המועד?