עיגול שעות

  • עיגול שעות אחורה למציל/שומר/מאבטח
    רמוני | 15/04/2019 15:03

    שלום רב, ברצוני לשאול כמה שאלות לפני קבלת יעוץ לדיני עבודה, או אפילו לקחת שירות עורך דין.
    אני בתפקידי כמציל בבריכה סגורה ומכורה,עובד לפי הגדרת שעות פתיחת, שהן שעות העבודה.
    בסגירה אנו מוציאים את המתרחצים 10 דקות לפני הזמן, יחד עם זאת אסור למציל לעזוב את המשמרת ולהטביע אצבע בלוח נוכחות מבלי שכל המתרחצים עזבו את שטח הבריכה, חוקי המקום.
    יחד עם זאת המעסיק עיגל שעות עבודה לרעת העובד כלפי שעת הסגירה זאת למרות שעדין המציל נשאר כי המתרחצים היו בשטח הבריכה
    . סדרה של שאלות להלן, הקשורות בזה:
    1.האם בדין, יכול המעסיק , לטעון לתפקוד לקוי של המציל על שלא הוציא בזמן,? מתרחצים נשארים לעיסוקים כמו מלתחות או גקוזי או ספא, ומתברברים להם. ועל כן האם כך יטען המעסיק במקרה של תביעה ויזוכה?
    2.האם ניתן חודש או חדשיים לאחר הוצאת תולש השכר, לגשת רטרואקטיבית לשעות העבודה המקוריות לפני ה"עיגול" לרעתי
    3.מה התקנה של החוק אומרת לגבי "מציל" או "שומר" או "נושא באחריות"? האם יכול להמשיך את שעות העבודה כאשר הסכנה קימת ובלטי נמנעת גם לאחר סגירת הבריכה או המתקן, ?האם הייתי חיב לפנות מבעוד מועד את האנשים מתחום האחריות, פן דברי המנהלת לאפשר להם לשהות עד לשעת הסגירה?

    • עיגול שעות
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 16/04/2019 10:58

      בוקר טוב,

      על מנת להשיב לשאלתך יש לבדוק את המצב הלכה למעשה/בשטח.

      במידה ושעות עבודתך הן עד נניח 19:00 ואתה נדרש להוציא את המתרחצים לפני הזמן - שעות עבודתך יהיו בדיוק בשעה 19:00- בו אתה צריך להחתים כרטיב. אין למעסי זכות ל"עגל שעות". בוודאי שלא כלפי מטה.

      עכשו במידה והזמן שבו אתה נדרש לסיים משמרת - נניח בשעה 19:00 ואתה לא מספיק כי המתרחצים שוהים בשטח הבריכה ועליך חלה חובת אחריות כלפי המתרחצים - עליך להסדיר זאת מול המעסיק - או להוציא את המתרחצים חצי שעה לפני - או לסגור את הבריכה בלבד.

      אתה גם בהחלט יכול לדרוש - תשלום רטרו/ של כל השעות /דקות שלא שולמו לך במצטבר.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com