תמ"א38: השוכרים לא מוכנים להישאר בתקופת השיפוץ

  • אי הארכת חוזה שכירות
    ×?שראל×? מ×?מ×?ן | 13/04/2019 12:40

    שבת שלום,
    השוכרים לא מעוניינים להמשיך להשכיר את הדירה , היות וגידרו את הבניין (עדיין לא התחילו) שתי שאלות :
    1. האם מגיע פיצוי , אמורים לעזוב את הדירה ב 15/7/19 הודיעו שיפנו את הדירה ב 15/5/19.
    2. מה קורה אם לא אוכל להשכיר את הדירה בעתיד, האם אוכל לקבל פיצוי מהחברה ? בעלת הדירה מקבלת זיקנה בלבד!!! ובאמצעות השכירות משלמת את משכנתא?

    תודה רבה על המענה העתידי

    • תמ"א38: השוכרים לא מוכנים להישאר בתקופת השיפוץ
      עו"ד אילן הלוי | 19/04/2019 11:10

      שלום רב!

      יש כאן שני הסכמים בהם צריך את הדעת לנושא השכירות בתקופת ביצוע העבודות.

      הסכם מול השוכר - קודם כל צריך לגלות לו מראש על הפרויקט שעתיד להתחיל. במקרה כזה מקובל להסכים על הפחתה בדמי השכירות בתקופת הביצוע (בשל מטרדי רעש, לכלוך ואי נוחות). כן יש שוכרים הדורשים במקרה של התחלת הבניה במהלך תקופת השכירות כי תהיה להם אפשרות לסיים את השכירות.

      מהשאלה אני מבין שסיום ההסכם המוקדם מול השוכר נעשה בהסכמה ואינו הענין בשאלה כאן.

      הסכם שני הוא הסכם התמ"א מול היזם - העיקרון הוא פשוט. אם נקבע בהסכם מנגנון של תשלום דמי שכירות אז היזם צריך לשלם בהתאם להתחייבותו בהסכם. אם לא נקבע בהסכם דבר - אין עליו חובה לשלם. ברוב הסכמי התמ"א 38/1 (חיזוק ותוספת) אין הסכמה על תשלום דמי שכירות בתקופת הביצוע, בודאי לא באופן גורף. לעיתים יש הסכמה על תשלום דמי שכירות לפינוי קשישים או נכים, אבל שוב - זה צריך להיות מעוגן בהסכם. יזם לא יתנדב לשלם מיוזמתו.

      החוק שתק בענין זה עד לתיקון שנערך לאחרונה הקובע באופן כללי זכאות לפינוי ולדמי שכירות לקשישים מעל גיל 80 ולנכים (גם מתחת לגיל 80) בפרויקטים של תמ"א 38/1 שנחתמו החל מלפני כחצי שנה. במקרים אלו החוק משלים את הוראות ההסכם.

      בברכה וחג שמח,

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • תשלום דמי שכירות
        אסנת | 30/04/2019 22:33

        אבי בן 86 גר בשכירות 21 שנה באותה דירה עוד כמה חודשים יתחיל תמא בבנין האם בעל בדיקה חייב להפחית את השכירות וכמה. והאם התמא עצמה ישלמו את השכירות