לשון הרע במסגרת יחסי עבודה

  • תביעת מנהל תפעול נגדי לאחר פיטוריי
    לין | 08/04/2019 22:48

    שלום רב

    לפני כמה שבועות פוטרתי מעבודתי בחדר אוכל לאחר ריב עם מנהל התפעול החדש ...שהיה מלחיצ אותי לסיים העבודה בזמן וכתוצאה מהלחץ הגבתי קצת לא יפה...אמרתי לו רק לפני כמה ימים נהיית מנהל...בנוסף יום לפני פיטוריי נעל דלתות המטבח (שם נממצא מכונת ההחתמה) ולא אפשר לי להחתים והוא הלך הביתה.

    מה שקרה הוא לאחר שפוטרתי כתבתי כמה תגובות על תמונות שלו בפייסבוק באחד מהם כתבתי שמן ומגעיל בשני תמונה שבה מופיע שמכין אוכל כתבתי בטח מבשל לעצמו ואוכל הכל בנוסף פניתי לכמה מחבריו בפייס אמרתי להם כמה הוא בנאדם לא ראוי חסר אישיות ואיך לא נתן לי לחתום לקראת סוף יום ואיך פיטר אותי.....בנוסף פרסם מודעה שדרושים עובד חדש(במקומי ) וכתבתי לא דדאי לכם לא מתייחסים יפה לעובדים...ופניתי אישית למבקש עבודה וכתבתי לו לא כדאי לך תעבוד כמו חמור ויפטרו אותך....אותו מנהל תפעול שלח לי איום באסאםאס שיתבע אותי לשון הרע נבהלתי ומחקתי תגובות ציבוריות אך לא ידעתי איך למחוק הודעות אישיות שלא כללו איומים רק שהוא בנאדם לא ראוי בעיניי שהתייחס אליי לא יפה.

    אתמול מתקשר אליי מישהו אומר לי אני מגשר מתנדב מנהל התפעול שפיטר אותך הגיש נגדך תביעה לתביעות קטנות עוד חודש אם רוצה תבואי תסכימו בינכם בלי שהדבר יגיע למשפט.

    האם יש עילה לתביעה פה? כי מחקתי כל מה שיכולתי תגובות ציבוריות וכתבתי לחברים שלו שאולי באשמתי פורתי כי התאמצתי יותר מדי בעבודה

    יש פה עילה לתביעה??? ואם כן??? אני מקבלת רק קצבת נכות אין לי שום הכנסה אחרת ולא נכסים ולכן מאוד דואגת שידרוש כספים שלא אוכל לשלם!! לא מעונינת לערב את משפחתי שמעולם לא תמכה בי בכלום ולא פרגנה ובכלל לא ידעה שעבדתי במקום הזה אימא שלי אישה חולה (מפחדת שיקרה לה משהו נורא באם תדע שיש תביעה)

    • לשון הרע במסגרת יחסי עבודה
      עו"ד אורי שורר | 10/04/2019 00:04

      לין שלום,

      מפנייתך עולה כי על פניו יש למנהל עילת תביעה כנגדך.

      יש לפנות לייעוץ משפטי. ניתן במקרים מסוימים לבקש עזרה מלשכת הסיוע המשפטי.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • תשובה לעורך דין
        Tili | 12/04/2019 14:16

        איך סיוע משפטי אם מדובר בתביעה קטנה? להבנתי אינם מייצגים בתביעות קטנות. מה גם שהחוק לא מתיר ייצוג בתביעה קטנה.

        • מה התגובה המטופשת הזו?
          לין | 28/04/2019 21:13

          תשוב בהגיון על השטויות שאת כותבת בנאדם שבקושי חי מקצבה איך ישלם אלפי שקלים רק בגלל שהתביע ה נקראת קטנה? נראה לך הגיוני?

      • שאלה נוספת
        לין | 03/05/2019 23:30

        למרבה הצער לא ידעתי שאסור להגיד את האמת.

        אני מאוד הושפלתי גם כשפוטרתי כי מפטרים אותי מכל מקום אפשרי בגלל איטיות למרות שעושה ככל יכולתי לעבד מהר יותר.

        נכון הוספתי מילים כמו שמן ובנאדם איום ונורא....שהעבודות שהוא עוסק בהן לא מתאימות לו....אבל לא שקרתי.....אני פוטרתי לאחר שהביאו מדיח כלים חדש למסעדה....כן ננעלתי במקום העבודה למרות שהושארה דלת ראשית פתוחה לא אפשר לי לחתום סוף היום ובישיבה עם מנהל גם שקרו לי שמנהלת קודמת סכמה איתי 4 שעות ולא 6 וחצי....בגלל אותו איש תפעול חדש פוטרתי מהעבודה ולמרבה  הצער כנראה יהיה מאוד קשה למצוא שוב עבודה מאחר שאין לי נסיון במקומות עבודה כ"כ

        אני מאוווד מתחרטת על מה שעשיתי (היתי צריכה לשלוט בעצמי ולא להביע רגשות בכעס)

        ואין לי מושג מאיפה אביא 25 אלף לשלם לו בעוד אני רק מקבלת קצבת ביטוח לאומי...זה פשוט יפיל אותי לקרשים לגמרי (כ"כע אהבתי לעבוד והרגשתי מושפלת שפוטרתי-למה לרגשות שלי אין שום ערך? לא ברור לי!)

        אם אני מאוד מתחרטת יש מצב שיתחשבו בבית משפט האם יכולים להוריד בהרבה את הסכום? אני ימאוד מודאגת......

        (מבקשת שרק עורך הדין יענה תודה מראש)