האם הודעת וואטסאפ יכולה להוות פרסום לשון הרע?

  • לשון הרע באמצעות הודעות וואטצפ לצד ג׳
    אבי | 08/04/2019 18:36

    שלום.

    יש לי חבר, בן גילי. איתו יש לי מערכת יחסים מורכבת ועויינת. ביום ו׳ האחרון המציא החבר דברי בלע ושטנה נגדי לידידה משותפת בהם הוא טען כי ״לוויתי ממנו כספים לצורכי סמים״ ״דרדרתי אותו לסמים ולפריצת מכוניות״ והכל במטרה לבזותו על סמך נתונים פרי דמיונו המעוות.

    באמתחתי צילומי מסך שנשלחו לי על ידי הידידה המשותפת וכן לל תכתובות וואטצפ המעידות על כך שהוא מאשר את מה שכתב.

    הדבר גרם לי לעוול של ממש ולעגמת נפש.

    עוד אציין. כי זהו דפוס חוזר אצל אותו אדם בשלהי 2015 כתב לי בהודעת וואטצפ שסבתו מגדירה אותי כפושע על סמך דבריו, משסברתי שחמד לצון, התעלמתי מדבריו ולא נקטתי בצעדים. אך המאורע בשישי הוא ״הקש ששבר את גב הגמל״ והביא אותי למצב של ייאוש וחוסר אונים.

    על כן, שאלתי היא: האם יש בכך עילה לתביעת לשון הרע וכיצד עליי לפעול הלאה ? תודה.

    • האם הודעת וואטסאפ יכולה להוות פרסום לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 08/04/2019 19:07

      אבי שלום,

      סעיף 2 לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1964 קובע כדלקמן:

      2.(א) פרסום, לענין לשון הרע — בין בעל פה ובין בכתב או בדפוס, לרבות ציור, דמות, תנועה, צליל וכל אמצעי אחר.

       (ב) רואים כפרסום לשון הרע, בלי למעט מדרכי פרסום אחרות:

      (1) אם היתה מיועדת לאדם זולת הנפגע והגיעה לאותו אדם או לאדם אחר זולת הנפגע;

      (2) אם היתה בכתב והכתב עשוי היה, לפי הנסיבות להגיע לאדם זולת הנפגע.

      משמע, שליחת הודעה על ידי צד א' לצד ב' אודות צד ג' נכנסת להגדרת החוק ויכולה להוות עילה לתביעה בגין פרסום לשון הרע, כמובן בהתאם לתוכן הדברים שנשלחו ולהגנות העומדות לשולח ההודעה.

      מומלץ ללכת לייעוץ משפטי לשם בדיקת העובדות והגשת כתב תביעה במידת הצורך.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • שאלה נוספת- איום בהמשך הפצת לשון הרע
        אבי | 08/04/2019 20:51

        מזמן פרסום ההודעה שלי לעכשיו, עבר האדם לאיים באופן מפורש באס-אמ-אס ״אני אשרוף את השם שלך ב(מקום מגוריך, לא יצויין מטעמים פרטיים) ואגרום לך לעבור לעיר אחרת״.

        האם עליי לפנות גם למשטרה במקביל לייעוץ המשפטי ?

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 08/04/2019 20:59

          אבי שלום,

          שאלתך אינה נוגעת לפורום לשון הרע. על פניו נראה כי כדאי לפנות למשטרה נוכח האיומים שאתה מקבל.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • שאלה נוספת- איום בהמשך הפצת לשון הרע
        אבי | 08/04/2019 20:51

        מזמן פרסום ההודעה שלי לעכשיו, עבר האדם לאיים באופן מפורש באס-אמ-אס ״אני אשרוף את השם שלך ב(מקום מגוריך, לא יצויין מטעמים פרטיים) ואגרום לך לעבור לעיר אחרת״.

        האם עליי לפנות גם למשטרה במקביל לייעוץ המשפטי ?