טיוטת הסכם שכירות, האם מחייבת אותי?

  • שאלה
    בר | 07/04/2019 10:10

    שלום רב,

    אשתי ואני מחפשים דירה להשכרה, וביקרנו בדירה כזאת ביום שישי לפני שבוע. הדירה הייתה במצב זוועה בעקבות הדייר הקודם, אך בעלי הדירה אמרו שהם ינקו ויתקינו מזגן, ושהם תכננו את זה (התקנת המזגן) כבר מבעוד מועד ככה או ככה (בלי קשר אלינו).

    סוכמו עיקרי הדברים (מחיר, תאריך וכו', למרות שמבחינת תאריך, דיברנו על מקרה אחד ולבסוף התקשרו לאשתי ואמרו לה שהם רוצים להקדים בבערך שבועיים. לא כזה נורא נניח).

    באותו היום שבו ביקרנו בדירה אמרתי שיעבירו טיוטות חוזה, והעברתי להם את החוזה אשר אני חתום עליו עכשיו בשכירות הנוכחית, שזה בעצם חוזה "שכירות הוגנת" של עירית תל אביב. מאז מנסים להשיג אותם אבל נראה שהם מושכים זמן. דיברנו איתם באמצע השבוע בשביל לשאול מה קורה. אמרו שמבחינתם הכל תקין ויעבירו חוזה בקרוב. דיברתי שוב בחמישי האחרון ואמרו שיעבירו חוזה מוצ"ש גג יום ראשון. עדיין לא העבירו חוזה.

    מכיוון שאני לא ממש אוהב את ההתנהלות הזאת, נשאלת השאלה האם אוכל פשוט להגיד להם: "תודה, לא מעוניין בגלל ההתנהלות". חשוב לציין כי אין שוכר בדירה או משהו (לא היו צריכים להוציא מישהו בשבילנו).

    מה שאני שואל בפועל זה האם ההסכם שהיה לנו הוא הסכם מחייב. עקרונית סוכמו הדברים, אך מעשית לא ראיתי את החוזה. עדיין קיים סיכוי שלא ירצו את החוזה שאני שלחתי או שיתנגדו למספר סעיפים שלו ואז הכל יפול, אך מנסה להבין את המצב.

    תודה ויום טוב.

    • טיוטת הסכם שכירות, האם מחייבת אותי?
      ליאור חאיק, עו"ד | 07/04/2019 15:46

      היי בר,

      כל עוד לא ניתנה הודעה בעל פה או בכתב מהצד השני על השתכללות ההסכם, אתה רשאי לחזור בך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com