האם ניתן לחייב אותי להתייצב למתן עדות בתיק גירושין (שלא שייך אליי)?

  • זימון בית משפט לעדות גרושין
    אלון | 04/04/2019 19:08

    שלום רב.

    בעקבות גירושין מאוד מכוערים של דוד שלי ותביעת כספים מהגרושה, הוגשה תביעה לפתיחת חשבון של אמא שלי לבחון כספים, הנושא נסגר (אינני יודע על מה).

    כרגע נודע לי כי הגרושה הגישה בקשה לזמן גם אותי לבית משפט בחשד לכספים שנמצאים אצלי, למרות שאין לי שום צד ועניין בגירושין ובנושאים הללו.

    אני מנסה להבין מה המשמעויות ומה הזכויות שעומדות בפני, האם ניתן סתם כך לזמן מישהו לבית משפט, בנושא גירושין שאיננו קשור אליו?

    האם הם יכולים לדרוש לפתוח לי את החשבון ?

    כאמור, אינני צד בעניין וזה מבחינת נושאים שבינו לבינה, אני לא חלק מהבלגן שלהם ובראות עיני מדובר בגחמה של הגרושה שמחפשת לעשות לגרוש שלה 'חיים קשים' ולטרטר אותו על חשבוני.

    אשמח לכל הבנה או תובנה.

    • האם ניתן לחייב אותי להתייצב למתן עדות בתיק גירושין (שלא שייך אליי)?
      עו"ד רוית טוב-לי | 08/04/2019 17:30

      אלון שלום,

      אני מבינה את המצוקה שאתה חש.
      זה אף פעם לא נעים להיגרר לבית המשפט, בוודאי כשאתה חש שאינך קשור לעניין.

      לצערי, אכן רשאי בית המשפט לזמן אותך לתת עדות בתיק גירושין שאינו קשור אליך.

       אני מעריכה שכדי לשכנע את בית המשפט לזמן אותך הגרושה הציגה עילה כלשהי, שקשורה אליך, שאחרת בית המשפט לא היה נעתר לבקשתה.

      יחד עם זאת, אם במהלך העדות יתברר שאין לך קשר לעניין, קרוב לוודאי שהשופט יאבד את סבלנותו ויקצר את החקירה.

      ככלל, אתה זכאי לפרטיותך וקשה להאמין שיתנו צו לחשיפת דפי חשבון שלך, ללא ראשית ראייה.

      מכל מקום, בסוף העדות, אתה רשאי לבקש מבית המשפט לפסוק לזכותך שכר עד בגין הטרחה והזמן.

      אם אתה מעוניין לקבל הסבר נוסף על התהליך ועל מה שצפוי, אני ממליצה שתפנה לעורך דין אמין ומנוסה.

      בהצלחה.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il