נזק מזריקה אפידורלית

  • הזרקה של סטרואידים לחלל האפידורלי
    AL M | 27/03/2019 10:47

    שלום רב.

    ברצוני לברר אם יש עילה לתביעה של רשלנות רפועית במקרה שלי.

    לפני 9 חודשים נשלחתי בהמלצה של רופה מומחה לבצע הזרקה של סטרואידים לחלל האפידורלי עקב כאבי גב תחתון.

    סובל מהבעיה משנת 2011 לאחר תאונהת דרכים בעבודה.

    לאחר הזרקה בחדר ניתוך תחת שיקוף, המנתח בטעות עשה ניקור מותני (lumbar puncture)

    זה גרם לנוזל עמוד שדרה לטפטף ולגרום ללחץ דם גבוה בישיבה, ועמידה, כאבי ראש ברמה 10, סחרורות והרגשה רע כללית.

    לאחר הזריקה,אחרי חזרה לבית, יצרנו קשר עשרות פעמים עם הבית חולים ועם הרופא אישית, הוסבר להם המצב, ורק אחרי 5 ימים של סבל, ואי יכולת לזוז אפילו מהמיטה לשירותים הוזמנו חזרה לבית חולים.

    נאמר לנו שיש לבצע BLOOD PATCH

    סגירה של חור ניקור בעזרת הדם שלי.

    לאחר שהייה של חצי שעה בחדר המתנה כללי של הבית חולים, אמרו לנו שיש נזילה בחדר ניתוך ושיקוף לא עובד, ואמרו שיעשו את הפעולה BLOOD PATCH לא בחדר ניתוך סטרילי וללא שיקוף בעזרת מחט 100ML

    המנתח כנראה בגלל שלא היה שיקוף, נאלץ לדקור אותי פעמים רבות, רמת כאב שעברתי בנסיונות שלו לבצע את ה BLOOD PATCH היא מהגבואות ביותר.

    לאחר התיקון, מצב כללי השתפר לזמן קצר.

    לאחר כמה זמן, חזרו כאבי גם חזקים, וסחרחורות במיוחד מישיבה לעמידה שלא יהיו לפני התחילת התאליך.

    השאלה האם הצוות הרפואי והמנתח פעל כמה שצריך, או שהם היו צריכים לאשפז אותי ולהמתין שהחדר ניתוך והשיקוף יהיו תקינים ולא לגרום לי לסבל מיותר, מדובר בבית חולים גדול וחדשני.

    תודה מראש.

    • נזק מזריקה אפידורלית
      עו"ד ורד פרי | 31/03/2019 19:40

      שלום,

      ההתנהלות שאתה מתאר נשמעת לא תקינה. צריך לבדוק מדוע הזריקה הראשונה לא בוצעה במיומנות הדרושה, מה מצאו בבית-החולים, ומדוע נסיון התיקון לא הצליח. כדי להבין מה קרה שם צריך לעיין בכל החומר הרפואי, מקביעת הצורך בזריקה, ביצוע הפרוצדורה, ואחר כך התיקון. אם מצבך לא ישתפר - ייתכן שתהיה לך עילת תביעה כנגד בית החולים.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 04-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il