האם אתה מתכחש לעבירה?

  • דו"ח חנייה
    יאיר | 24/03/2019 17:38

    שלום רב,

    היום קיבלתי מכתב התראה לפני עיקול מטלטלין ע"ס 189 ש"ח (הזוי...) בתוך מספר ימים. מבירור של הנושא, עולה כי מדובר בדו"ח חנייה שניתן בעיר בית שמש בינואר 2018 והגיע אלי היום לראשונה.

    הדו"ח לא הונח על שמשת הרכב , לא התקבל על ידי בדואר וגם לא בדואר רשום. יחד עם זאת, ייתכן שנשלח אלי בעבר בדואר רשום ולא נדרש על ידי, מאחר ואני מבקר בתיבת הדואר פעם בחודש [אבל יש לי תיעוד שהתקשרתי לעיריית בית שמש, על מנת לברר מדוע נשלח אלי דואר רשום, הנציג רשם את פנייתי וכעבור מספר ימים קיבלתי מסרון שפנייתי טופלה והדבר ירד מסדר היום].

    יתרה מכך, בדקתי ומקום העבירה כביכול הינו שכונה חרדית בעיר, שכל התמרורים בה מושחרים בספריי (אף כי המדרכות צבועות בכחול/לבן).

    מה אתם ממליצים לעשות? מצד אחד זה סכום פעוט וחבל לי להתעסק בזה יותר מידי, בטח כאשר תוקף דרישת התשלום הינו בתוך מספר ימים וברור שלא אקבל תשובות בזמן מהעירייה. מצד שני ההתנהלות של העירייה איננה ראויה לציון לשבח (תמרור מושחר, אין דו"ח על השמשה, לא נשלח העתק בדואר...) וזה גם מעצבן לשלם על משהו שאפילו לא ידעתי שקיים.

    יאיר

    • האם אתה מתכחש לעבירה?
      יעקבי | 24/03/2019 20:04

      שלום יאיר,

      דו"ח הדבקה על השמשה לא נחשב כחזקת מסירה לכן כעבור 90 יום (אם לא שולם הקנס) על הרשות לשלוח דו"ח נוסף (אותו סכום) בדואר רשום.

      הדואר לא נדרש על ידך לכן חזר מן הסיבה "לא נדרש". זו אשמתך שאתה בודק רק פעם בחודש..

      לדעתי: שלם.

      • שאלה נוספת
        יאיר | 24/03/2019 21:38

        מה הדין לגבי שילוט מושחת (צילמתי את התמרור המושחר)? או שברגע שהמדרכה צבועה בכחול לבן, גם אם התמרוק מושחת, זה מספיק ?

        • מושחת? עד כמה?
          יעקבי | 25/03/2019 13:51

          שוב שלום יאיר,

          האם ניתן להבין את הוראת התמרור?

          נא צרף צילום.

          • אחסוך את הצורך בצילום - כל התמרור מכוסה בספריי שחו  לת
            יאיר | 26/03/2019 18:40

            • ספריי על התמרור
              יעקבי | 26/03/2019 21:48

              אתה נדרש לגבות טענתך בראיה מצולמת. לא די בטענה בעלמא.

              זו דעתי.

              • יש לי תמונה מצולמת.
                יאיר | 26/03/2019 21:53

                הבעיה היא שכבר שילמתי, מאחר וזה היה לפני אכיפה.
                יחד עם זאת, אני לא מתכוון לוותר ולכן חשוב לי לדעת האם במקרה והתמרור מושחר, העובדה שהמדרכה צבןעה בכחול לבן, לא מחייבת אותי, מאחר ואינני חשוף לתנאי החנייה במקום.
                מה היית ממליץ לעשות?

                • חניה בכחול-לבן
                  יעקבי | 26/03/2019 23:36

                  מתוך קובץ ההנחיות של משרד התחבורה לענין סימון והצבה של תמרורים (2018), היכן שיש תמרור 817 (כחול-לבן) צריך להיות תמרור 439 המתאר את תנאי החניה במקום. בהעדר התמרור - החניה חופשית (עמוד 446).

                  תמרור כפי שתיארת (לא הצגת תמונה!) יתכן שכמוהו כאין תמרור.

                  נסה להגיע להסדר עם התביעה.

                  זו דעתי.