רישום בדו"ח השנתי

  • שתי שאלות לגבי הדוח השנתי למס הכנסה
    יערה | 20/03/2019 14:49

    שלום,

    אודה לעזרה:

    1. מה ההבדל בין סעיף 135 (ניכויים - "לקופת גמל לקצבה 'כעמית עצמאי'") וסעיף 268 (זיכויים - "לקצבה כ'עמית עצמאי'")? הפקדתי לפנסיה כעצמאית בקופת גמל, היכן לרשום זאת?

    2. האם בסעיף 030 ("לדמי ביטוח לאומי ששולמו בגין הכנסה שאינה הכנסת עבודה") אני רושמת את דמי הביטוח הלאומי ששילמתי בשנת 2018 כעצמאית? האם גם את דמי ביטוח הבריאות, או רק ביטוח לאומי? והאם הסכום שיש לרשום הוא זה שביטוח לאומי באישור שלו מגדיר כ - "סכום יתרה נטו חובה"?

    תודה רבה!

    • רישום בדו"ח השנתי
      עו"ד משה (מוש) גבע | 21/03/2019 16:01

      1. תלוי בתוכנית אליה הפקדת (לקצבה או קופת"ג). אם אינך בטוחה, תבדקי באישור של הקופה/חברת הביטוח שם צריך להיות רישום של הבשדה המיועד בדו"ח השנתי.

      2. ב-030 את רושמת את התשלומים שלך בפועל כעצמאית בלבד לביטוח לאומי (ללא ביטוח הבריאות). תצמדי לאישור של ביטוח לאומי.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      גבע, גריידי - משרד עורכי דין
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il

      • תודה רבה  לת
        יערה | 22/03/2019 09:30