האם עובד שמתפטר בגלל מצב בריאותי יכול לעבוד?

  • בקשר לזכויות פיצויים עקב הפסקת עבודה
    עמית | 20/03/2019 09:34

    שמי יעקב אני מבקש לשאול בקשר למכרה שלי שעובדת מטפלת סיעודית לאמי קוראים לה אגסה יוסיפוב עולה מאזרבגן

    אסיה התחילה לעבוד כשעלתה לארץ לפני 25 שנה כעובדת נקיון בבית ספר העבודה קשה והיא עבדה דרך קבלן עבודה ולא עובדת עיריה לפני חצי שנה היא נפלה בבית של זקן שם עובדת ושברה את היד קרוב לשורש כף היד היא לתומה הודיעה בעבודה בבית ספר כלומר העבודה השניה שהיא לא יכולה להמשיך לעבוד לסחוט סמרטוטים כי העבודה שם קשה מאד .אגסה כיום בת 60 וחשבה שיבינו אותה במקום העבודה בבית ספר יתנו לה מכתב פטורין וישלמו לה פיצויים אבל למרבה הפילא הם נתנו לה מכתב מסויים ואחרי כמה חודשים הודיעו לה שלא מגיע לה פיצויי פיטורין כיוון שהעא עובדת עבודה אחרת עם זקנים .השאלה שלי היא מהן זכויותיה זו אישה מבוגרת עולה חדשה גרושה קשת יום שהיתה בטוחה שיבינו אותהואחרי25 שנות עבודה קשה מאוד ישלמו לה פיצויים אנא עיזרו לי לדעת זכויותיה

    • האם עובד שמתפטר בגלל מצב בריאותי יכול לעבוד?
      עו"ד אחוה פודים | 24/03/2019 09:56

      שלום רב,

      עובד שהודיע על התפטרות מעבודתו בשל מצבו הבריאותי, צריך לגבות את דבריו עם מסמכים רפואיים.

      על כן אמליץ לכם לאסוף מסמכים רפואיים ואף לפנות לרופא תעסוקתי שיתן אישור רטרואקטיבי בעניינה.

      לאחר שתאספו את המסמכים, פנו שוב אל המעסיק והציגו לו את המסמכים ואת העובדה כי היא התפטרה בשל מצבה הבריאותי.

      עובד שמתפטר בגלל מצב בריאותי, לא חייב לשבת בבית והוא יכול לעבוד בעבודה במתאימה למגבלותיו הרפואיות.

      ככל שמעסיק יסרב לשלם לה את הפיצויים, אמליץ לכם לפנות לייעוץ משפטי ולביה"ד לעבודה לתבוע בגין כך.

      לצערי מעסיקים רבים מנצלים עובדים, בעיקר את העובדים החלשים, שכן לפי דבריך היא בהחלט זכאית לפיצויי פיטורים.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com