האם דיווח לרשם החברות מהווה לשון הרע

  • האם דיווח לרשם החברות במקרה זה זה לשון הרע
    אור | 15/03/2019 13:24

    חב' מסוימת בע"מ פועלת למרות שהיא לא רשומה ברשם החברות כחב' בע"מ ברשם בחברות. במצב זה אסור לה לפעול.

    באם אדווח לרשם החברות על כך ובאם אמסור לרשם החברות שבעצם מדובר בחברה בע"מ שפועלת למרות שחוסלה עקב מיזוג לתוך חברה אחרת, כאשר בסופו של דבר לאחר בירור יקבע שלא מדובר בחברה שחוסלה ומוזגה לאחרת, האם הדיווח שלי לרשם החברות שהחברה בעמ היא חברה מחוסלת שמוזגה לחב אחרת מהווה עילה לתבוע אותי בלשון הרע?

    תודה רבה

    • האם דיווח לרשם החברות מהווה לשון הרע
      עו"ד אורי שורר | 16/03/2019 22:45

      אור שלום,

      בשאלתך חסרים מספר נתונים - האם החברה רשומה? האם היא רשומה כחברה סגורה/בהליכי פירוק וכיוב'?

      בכל מקרה, אם הנך סבור שיש הטעיה בפעילות החברה, הדיווח לרשם החברות, על פניו, מקנה לך הגנה מפני לשון הרע. ראה סעיף 15(8) לחוק :

      במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה אם הנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב באחת הנסיבות האלו:

      (8) הפרסום היה בהגשת תלונה על הנפגע בענין שבו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, או תלונה שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בענין המשמש נושא התלונה; ואולם אין בהוראה זו כדי להקנות הגנה על פרסום אחר של התלונה, של דבר הגשתה או של תכנה.

      כלומר, תלונת אמת לרשם החברות (רשות התאגידים כיום), מהווה תלונה לרשות מוסמכת.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il