החלטה בתיק ערעור בחוב מזונות

  • העלמת מסמכים
    שמעון | 12/03/2019 09:48

    שלום,
    ניתנה החלטה בבית המשפט המחוזי על ערעור שהוגש בתיק מזונות.
    ב''כ הזוכה פתח תיק בהוצאה לפועל והציג רק את הדיון בבית המשפט לענייני משפחה ולא את הערעור שמבטל את החלטת בית המשפט.

    השאלה
    האם ניתן לתבוע את ב''כ/הזוכה על עוגמת נפש והוצאות עורך דין לטיפול בתיק הוצאה לפועל??

    • החלטה בתיק ערעור בחוב מזונות
      עו"ד אריאל שוורץ | 13/03/2019 12:53

      שלום רב,

      ראשית עליך לפעול לסגירת תיק ההוצאה לפועל ועליך להמציא את ההחלטה שנתנה בערעור יחד עם בקשה לסגירת תיק. שנית, יש לבדוק האם פעולת הזוכה נגועה בחוסר תום לב או שהיא נתנה במניין המועדים שהחוק מאפשר נקיטת הליכי גבייה (באופן כללי ניתן להגיש פסק דין לביצוע 30 יום לאחר שניתן לצדדים) אז יש לבדוק את מסגרת המועדים. כלומר, בדיקה של ההחלטה שנתנה בבית המשפט לענייני משפחה מול תאריך ההחלטה שנתנה בבית המשפט המחוזי בערעור. במידה ומדובר בהליך סרק תוכל לבקש מרשם ההוצאה לפועל שיפסקו לטובתך הוצאות.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      דרך אבא הלל סילבר 12 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com