הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

כניסה לרוסיה ללא דרכון רוסי

  • טיול לרוסיה ואזרחות רוסית אוטומטית
    מרינה | 04/03/2019 11:19

    הי,

    בן זוגי עלה לארץ עם הוריו ב97 מרוסיה, לא היה ואין לו דרכון רוסי (להוריו יש) איך כנראה ויש לו אזרחות רוסית אוטומטית גם ללא מסמכים כי היה גר ברוסיה אחרי פברואר 92.

    אנחנו רוצים לטוס לרוסיה לטיול וכאזרחי ישראל יכולים להיכנס לרוסיה ללא ויזה רק עם דרכון ישארלי שלנו. אבל החוקים ברוסיה דורשים מאזרחים רוסים להיכנס לרוסיה עם דרכון רוסי בלבד.  מה עליו לעשות? האם הוא נחשב לעובר על החוק הזה גם במקרה ואין לו דרכון רוסי להיכנס איתו והוא יכנס עם דרכון ישראלי בלי לציין שכנראה יש לו אזרחות אוטומטית?

    הוא כמובן לא רוצה לקבל דרכון רוסי ותהליך ביטול אזרחות אפשרי רק עבור בעלי דרכון וזה רק ההתחלה של התהליך...

    • כניסה לרוסיה ללא דרכון רוסי
      עו"ד מתן חודורוב | 04/03/2019 11:30

      מרינה שלום,

      אני בקיא בדיני ההגירה הרלבנטיים למדינת ישראל ולכניסה אליה וליציאה ממנה.

      אציין, כי ככלל על אזרח מדינת יעד להיכנס למדינתו באמצעות הדרכון של אותה המדינה, ככל שיש בידיו כזה. זה החוק במדינת ישראל, אזרח ישראלי מחויב להיכנס ולצאת למדינה עם דרכון ישראלי, ככל שיש כזה בידיו.

      לגבי הדין במדינת רוסיה יש להתייעץ עם עו"ד הבקיא בדין הרוסי.

      למידע נוסף ניתן לפנות למשרדי בטלפון 03-5750504.

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד

      • תודה על התשובה המהירה!
        מרינה | 04/03/2019 11:35

        תוכל להסביר מה הכוונה ״ככל שיש בידיו כזה״?

        ואם אין בידיו כזה? אז מותר להיכנס עם עם דרכון אחר? נניח תינוק של זוג ישאלים שנולד בחו״ל האם מותר להיכניס אותו לארץ עם דרכון זר?

        • תשובה נוספת
          עו"ד מתן חודורוב | 04/03/2019 11:37

          אם אין בידיו דרכון מקומי אז בוודאי שהוא יכול להיכנס עם דרכון זר אחר.

          בברכה,

          מתן חודורוב, עו"ד

          • תודה רבה!
            מרינה | 04/03/2019 11:59

            עוד שאילת המשך לרשותך:

            נניח ונמשיך עם הדוגמא של התינוק של זוג ישראלים שנולד בחו״ל ואין בידיו דרכון ישראלי, ונניח הכניסו אותו לארץ עם דרכון זר. האם חוקי גם להוציא אותו מהארץ בהמשך עם דרכון זר כל עוד ״אין בידיו״ דרכון ישראלי? או שיחייבו אותו להסדיר את העניין לפני יצאת מגבולות הארץ?

            • ייעוץ משפטי בהמשכים
              עו"ד מתן חודורוב | 04/03/2019 12:01

              שלום רב,

              ככל שנדרש ייעוץ משפטי נוסף ניתן לפנות ישירות למשרדנו בטלפון 03-5750504.

              בברכה,

              מתן חודורוב, עו"ד

          • כניסה לרוסיה עם דרכון ישראלי כשיש אזרחות רוסית
            לובה | 04/04/2019 23:37

            אם יש לי אזרחות רוסית אבל אין לי דרכון בתוקף ובכלל איבדתי אותו אני יכולה להיכנס ולצאת עם דרכון ישראלי?

            • אזרחות רוסית ויציאה וכניסה מהמדינה
              עו"ד מתן חודורוב | 07/04/2019 09:43

              לובה שלום,

              יציאה וכניסה למדינת ישראל נעשים עם דרכון ישראלי בלבד.

              לגבי כניסה למדינת רוסיה  - יש לפנות לעורך דין הבקיא בדין הרוסי.

              בברכה,

              מתן חודורוב, עו"ד