מה דינו של מי שהפר צו מניעת הטרדה מאיימת?

  • הפרת צו הטרדה מאיימת
    אמיר | 28/02/2019 18:57

    שלום לכולם

    לפני מספר ימים הגשתי בקשה לצו הטרדה מאיימת והשופט האמין לי ואישר את הצו במעמד צד אחד (אני).
    הבחור קיבל מהמשטרה את הצו וידע כי אסור לו להתקרב אלי ממרחק של פחות מ-50 מטר.
    אתמול הוא הפר את הצו ואני ואחי שהיה עד לכך הגשנו תלונה במשטרה.
    אציין כי לא הספקנו לצלם אותו מכיוון שהיה עם הרכב ואין תיעוד של ממש.
    החוקר אמר שמבחינתו הוא הפר את הצו (המשפט במעמד שני הצדדים יתקיים ביום ראשון הקרוב).
    שאלתי את החוקר מה עושים עם בנאדם שהפר את הצו אך הוא היה עמוס ולא קיבלתי תשובה.
    לאור נסיונכם הרב בנושא, תוכלו אולי להגיד לי מה עושה המשטרה למי שהפר את הצו?
    תודה מראש לעונים וסופ"ש נעים

    • מה דינו של מי שהפר צו מניעת הטרדה מאיימת?

      לאמיר שלום,

      סעיף 287(ב) לחוק העונשין קובע כי הפרת צו שנועד להגן על חייו, גופו או שלומו של אדם היא עבירה שדינה ארבע שנות מאסר (מקסימום). סעיף 8 לחוק מניעת הטרדה מאיימת מסמיך את המשטרה לעצור אדם שהפר את הצו.

      בפועל, הפעולות שתבצע המשטרה נתונות לשיקול דעתה, בהתאם לחומרת ההפרה ולהסכנה הנשקפת מן המפר. בכל אופן, חובתה של המשטרה לפתוח בחקירה, ובכלל זה גביית גרסתו של החשוד, כלומר - חקירתו באזהרה.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com