האם ניתן לתבוע בעלי תפקיד בועדה רפואית?

  • רשלנות של ועדה רפואית
    ZUL | 27/02/2019 17:41

    ועדה בעניין תאונת עבודה שארעה לי במקום עבודתי שהוכרה ע"י הב"ל עקב דחק נפשי. נשלחתי לועדה פסיכיאטר פסיכי. ריאומטולוג של הועדה קבע שיש לי פיברומיאלגיה . בקיצור נותרה נכות 0% כאשר בנכות כללית יש לי 30% נכות נפשית. בית הדין לעבודה נוזף בב:ל ומחזיר את התיק לוועדת ערער. בועדת ערער יושבת מנהלת מרפאה בה אני מטופל משנת 2013 , לא נתנה דעתה לזה ואני לא ידעתי בישיבה הראשונה על כך. טענה ראשת הוועדה שהתיק שלי עבה ולכן היא לא יכולה לעיין בסיכומי מחלה שלי. הזמינה את התיק מקופ"ח שלי אולם את החומר הרפואי מהמרפאה אותה היא מנהלת לא הזמינה וכן מהמכון הריאומטולוגי מרפאת כאב באיכילוב לא הזמינה. קבעה פסיקתה על בסיס החומר הרפואי של קופ"ח למרות שקיבלה ממני מסמך מכל מרפאה ואף ציינה זאת אבל לסיכום לא הזמינה שום חומר. שלחה אותי לריאומטולוג קשיש שקבע שאני אכן סובל מדכאון וחרדה אולם אין לי פיברומיאלגיה וזאת אחרי שקיבל ממני מסמך בן 4 ימים מהמכון הריאומטולוגי מהרופא שמטפל בי ד"ר אבלין בכיר הריאומטולוגים במדינה אשר כותב שמצבי הוחמר וכמובן סובל מפיברומיאלגיה כאשר 10 ריאומטולוגים של המכון קבעו שאני סובל מפיברומיאלגיה. החלטת ראשת הוועדה לא נותרה לי נכות מכיוון שאין לי פיברומיאלגיה!!!. ביה"ד האיזורי לעבודה. ביה"ד הארצי, בג"ץ שתי פניות והם כתבו בדיוק מה שכתבה ראשת הוועדה. אני רוצה לתבוע את ראשת הוועדה בתביעה אישית  האם אני יכל לעשות כן או עצה אחרת. תודה

    • האם ניתן לתבוע בעלי תפקיד בועדה רפואית?
      עו"ד ורד פרי | 07/03/2019 17:52

      שלום, לכאורה העובדות שאתה מתאר מקשות על התקיפה של החלטת ראשת הועדה הרפואית. צריך כמובן לעיין בהחלטות השיפוטיות ולראות מדוע אושרה ההחלטה שלה. אם ההחלטה אושרה, קשה יהיה לתקוף אותה באופן כלשהו. אבל ייתכן שאתה יכול לפנות לועדת האתיקה של ההסתדרות הרפואית בתלונה על הרופאה, שהייתה אמורה לפסול את עצמה כשאתה מטופל במרפאה שהיא מנהלת. ייתכן שהם ימצאו בהתנהגות שלה טעם לפגם.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 04-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il