מהו גיל הפרישה לנשים ומה תפקיד רופא תעסוקתי?

  • גיל פרישה לנשים
    שושנה | 27/02/2019 10:55

    שלום רב,

    נאמר לי שגיל הפרישה לנשים הוא 64. האמנם?

    בנוסף אני חולה במחלת דם, האם רופא תעסוקתי עשוי להחליט על נכות לצמיתות?

    • מהו גיל הפרישה לנשים ומה תפקיד רופא תעסוקתי?
      עו"ד אחוה פודים | 28/02/2019 08:53

      שלום רב,

      גיל הפרישה לנשים הוא 62.

      רופא תעסוקתי לא קובע אחוזי נכות. רופא תעסוקתי יכול לקבוע האם את יכולה להמשיך לעבוד או לא. עוד יכול רופא תעסוקתי לקבוע הוא האם עלייך לעבוד פחות שעות ממה שאת עובדת, או האם עליך להמנע מפעולה כזו או אחרת בעבודה (למשל הרמת משאות כבדים, ישיבה ממושכת, הליכה ממושכת וכיוצ"ב).

      מי שקובע אחוזי נכות זה או ביטוח לאומי או רופא עצמאי שאליו תפני ויתן חוו"ד על מצבך הבריאותי.

      רק בריאות!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com