האם מעסיק יכול למשוך את כספי הפיצויים של העובד מהק

  • מעביד שמשך חזרה כספי פיצויים לאחר פיטורים
    דליה | 26/02/2019 12:56

    שלום, באפריל 2012 פוטרתי ממקום עבודה. אחרי זמן הסתבר לי שהמעביד משך חזרה את כספי הפיצויים שלי. אני לא פוטרתי בתואנה של נזק או משהו כזה, סתם לא מצאתי חן בעיני הבוס הגדול. שמעתי כי לאחרונה יש איזה חוק שלא מאפשר למעסיק, אם אין סיבה ממשית של נזק - לעצור את כספי הפיצויים לעובד. אם אמנם יש חוק כזה - האם היה בתוקף באפריל 2012? ואם יש חוק כזה - האם אני יכולה כרגע לדרוש מהמעביד את הכספים או לתבוע אותו? למעשה בעוד חודשיים יעברו 7 שנים מאז הפיטורים. תודה!

    • האם מעסיק יכול למשוך את כספי הפיצויים של העובד מהק
      עו"ד אחוה פודים | 27/02/2019 09:21

      דליה שלום,

      ככל שפוטרת מה שהיה בקרן היה שייך לך וךמעסיק היה אסור לקחת את הכסף חזרה, שכן הוא חלק מפיצויי הפיטורים להם היית זכאית.

      ככל שהמצב הוא כפי שתארת, פני לביה"ד לעבודה ודרשי השבה של הכסף.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • מעביד שמשך כספי פיצויים
        דליה | 27/02/2019 12:23

        תודה על התשובה.
        שואלת אם זה שעבדתי במקום רק 5 חודשים ולא זכאית לפיצויי פיטורין - האם זו עילה למשיכת הכספים.
        וגם - אם אגיש תביעה בבית דין לעבודה - האם צריכה לעשות זאת במסגרת 7 שנים מהפיטורים.
        תודה!

        • האם מעסיק יכול למשוך את כספי הפיצויים שהופרשו
          עו"ד אחוה פודים | 28/02/2019 09:08

          דליה שלום,

          ככל שהיית זכאית להפרשות מיום עבודתך הראשון, משמע ככל שכשהתחלת לעבוד, הייתה לך קרן פנסיה פעילה, הרי שלמעסיק היה אסור למשוך את הכספים.

          כך גם במצב שבו לא הייתה לך קרן פנסיה פעילה, אך סוכם איתך שתקבלי הפרשות מהיום הראשון.

          מעבר לכך יש לבדוק את הפוליסה שכן מרבית הפוליסות לא מאפשרות למעסיק למשוך כספים חזרה, אלא במצב של הפרת הפוליסה מצד העובד.

          תבדקי את כל הנושאים לעיל לפני את פונה לביה"ד.

          בהצלחה!

          בברכה,

          אחוה פודים, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          יפו 33, בית יואל, ירושלים
          טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

          • משיכת כספי פיצויים ע"י המעביד
            דליה | 04/03/2019 21:37

            שלום,

            פוטרתי אחרי 5 חודשי עבודה. בהנחה שזו תקופה קצרה מידי מכדי לקבל פיצויי פיטורין - האם אז למעסיק היתה זכות למשוך את הכספים?

            בטופס - מכתב הוראת משיכת הכספים שנמצאת בחברת הביטוח -  סימן המעסיק בטופס "הודעה על עזיבת מקום עבודה" כדלהלן:

            "העובד עזב את מקום העבודה בלא זכאות לפיצויים"

            "העובד אינו זכאי לקבלת פיצויי פיטורין עפ"י דין ולא חל עליו ההסדר בעניין צו הרחבה לפנסיית חובה..."

            ובאותו סעיף בטופס ישנה הערה:

            "שים לב, במקרים בהם ההפרשות לכל רכיבי הפוליסה או קרן הפנסיה הן לפי השיעורים הקבועים בצו ההרחבה בעניין פנסיית חובה, לא ניתן להחזיר כספי הפיצויים למעסיק היות וחל צו ההרחבה."

            שאלתי - האם הפיצויים שנצברו בקרן במשך 5 חודשי העבודה - הם שלי או של המעסיק.

            אגב,

            אני רואה שכרגע בחברת הביטוח יש טפסים אחרי דומים למשיכת כספים ע"י המעביד - בם נדרשת חתימה של העובד על משיכת כספים ע"י המעביד!

            תודה!