מתן תרופה שגויה כעילת תביעה

  • המלצה שגויה של קופת חולים
    דוד ס. | 26/02/2019 06:25

    שלום.אני חבר בקופת חולים.קיבלתי מרשם לתרופה מרופא מומחה.בשלב מסויים לא הייתה זמינה התרופה הספציפית . מכיוון שיש שני סוגים של התרופה התייעצתי עם רופא מומחה לתרופות באתר של אותה קופת חולים והוא השיב ששתי התרופות הן אותו הדבר( יש לי תיעוד).לקחתי במשך כמה חודשים את התרופה הלא נכונה עד שהרגשתי הדרדרות במצבי.במקרה קראתי תשובה של רופא אחר באחד הפורומים וגם בבית מרקחת הרוקח אמר שזה שני סוגים שונים .מאז שחזרתי לתרופה המקורית מצבי השתפר.האם יש כאן עילה לתביעה על רשלנות רפואית?

    • מתן תרופה שגויה כעילת תביעה
      עו"ד ורד פרי | 04/03/2019 13:41

      שלום, בעקרון מתן תרופה שגויה יכול לשמש בסיס לתביעה, בהנחה כמובן שמוכיחים שמדובר בתרופה שגויה. עם זאת, אם הנזק הוא חוסר נוחות או הרגשה רעה זמנית, ולא נותר (למרבה המזל) נזק לצמיתות, ייתכן שאין כדאיות כלכלית בהגשת התביעה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 04-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il