חלוקת הכספים בחשבון משותף

  • איך לדאוג לחלוקת יתרה בחשבון משותף
    מאיר | 23/02/2019 20:03

    שלום,
    לאבי ולאימי חשבון בנק משותף. בחשבון יתרה גדולה בעו"ש. לדאבוני, אימי חולה דמנטית ונמצאת כעת במוסד. עדיין לא מונה לא אפוטרופוס וגם חשבון הבנק ממשיך להתנהל כרגיל על ידי אבי שמעביר תשלומים ודואג לכל צרכיה. מכיוון שיש לחץ למנות אפוטרופוס וגם אין הסכמה בתוך המשפחה למינוי, הייתי רוצה לחלק שווה בשווה את הכסף בחשבון בין אבי לאימי כך שאוכל להבטיח גם את רווחתו של אבי שנמצא בבית. מצד אחד אם נודיע לבנק שאחד השותפים דמנטי החשבון ייחסם ועד שנוכל באמצעות בית משפט לעשות זאת אבי יהיה בבעיה כלכלית. מצד שני אם ימונה לאימי אפוטרופוס יקרה בדיוק אותו הדבר ונצטרך עזרת בית משפט לעשות זאת. אנחנו די אובדי עיצות איך לעשות את זה. מה לדעתך הדרך הנכונה והמהירה לחלק את הכסף שלהם ?

    • חלוקת הכספים בחשבון משותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 24/02/2019 10:33

      שלום רב,

      הדרך הפשוטה לכאורה הנה לפוחת חשבון נוסף ע"ש האב ולהעביר לשם את מחצית הכספים בחשבון המשותף.

      הבעיה הנה שבמקרה של משיכת כספים בסך גדול - הבנק עלול להתחיל לשאול שאלות.

      לפיכך - או שתעביר בסכומים קטנים כל פעם ותקוו שהבנק לא ישים לב, או שאין מנוס - מנו אפוטרופוס (זה לא סיפור כ"כ גדול וגם לא לוקח כ"כ הרבה זמן) ותפעלו כראוי.

      בברכה

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • תודה על התשובה ושאלת המשך
        מאיר | 24/02/2019 19:32

        במידה ואכן נעביר סכומים במטרה לחלק חצי ובחצי והבנק יחליט בשלב מסויים שלא מקובל עליו ויחסום את החשבון היות ושותף אחד במוסד. האם במקרה כזה נצטרך לפנות לבית המשפט שיורה לבנק לבצע זאת?

        לדאבוני, במשפחה שלנו מינוי אפוטרופוס הוא סבוך ולא פשוט כפי שאמור להיות.

        במידה וימונה אפוטרופוס והכסף לא חולק. האם האפוטרופוס יכול למנוע ביצוע פעולה זו? זה תלוי בו או שבית משפט הוא שפוסק?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 26/02/2019 22:12

          שלום רב,

          אם הבנק יחסום העברת הכספים, יהא על אביך לפנות להליך משפטי , לטעון לזכאות במחצית הכספים ולבקש להעבירם לרשותו.

          תפקיד האפוטרופוס יהא לדאוג לאם הדמנטית, והוא יפעל בהתאם לצרכיה.

          שמחתי להיות לעזר,

          בכבוד רב,

          זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
          מנהל פורום בנקאות

          "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
          טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il