נזילה בבית צשותף

  • נזילה בבית משותף
    אבי | 23/02/2019 08:56

    יש לי נזילה בבית שירדה לשכן מלמטה
    נפגשתי עם השכן,וסכמנו שאני אבוא עוד כמה ימים שהנזילה תיתיבש ואז אני אצבע לו תנזילה,באתי אחרי כמה ימים כדי לצבוע ,והוא אמר לי שאני יגיע עוד שבוע כי גם ככה הדירה שלו לא מושכרת כרגע,באתי אחרי שבוע אליו עם צבע וסולם כפי שקבענו,והתקשרתי אליו שאני בבניין מחכה לו לצבוע כפי שקבענו,ואז הוא שולח לי הודעה שהוא לא מוכן שאני אצבע לו אלא שאני יביא בעל מקצוע שרשום ברישום הקבלנים,אמרתי לו שאני לא חייב להביא קבלן עם רישום שכזה כי העבודה אצלו היא לא יותר מעשר דקות  צביעה,ושאנחנו כבר נפגשנו כמה פעמים ושקבענו שאני זה שיצבע לו!
     ( אני מציין שפעם גם היתה נזילה ואני צבעתי לו והוא הסכים והיא מבסוט מהעבודה)
    בסופו של דבר הוא הגיע לבניין ודיבר איתי,אמרתי לו שהגעתי עם צבע וסולם ותוך 10 דקות אני מסיים לצבוע!

     אז הוא אמר לי שבגלל שאני התלוננתי עליו שהבית שלו מפוצל ל 2 יחד אז הוא עושה לי דווקא ולא מוכן שאני אצבע לו תבית,ושאני יקח בחשבון כי הבית שלו ישאר ריק עד שאני יביא קבלן שיצבע לו תמקום שהיתה נזילה,וכול הארנונה/ואי השכרת הבית/בסוף הוא יתבע אותי על הנזקים!
    האים הוא יכול בכלל לתבוע אותי למרות שהבית לא חוקי ומפוצל?
    אני מציין שכול פגישה איתו היתי שולח לו הודעת וואטסאפ
    על סיכום הביקור בנינו כי אני יודע שהוא מחפש עיניינים לתבוע אותי,עד היום הוא לא הכניס דיריים לבית,והוא רוצה לתבוע אותי על 2 דירות (דירה אחת מפוצלת) שהוא לא משכיר עד היום,ולמרות שבהודעות אמרתי לו שיכולתי תוך 10 דקות לצבוע לו והוא יכל להשכיר אותם,וגם ללא צבע הוא עדיין יכל להשכיר כי שה סהכ כתם קטן בתקרה 80 סמ על 80 סמ,מה ניתן לעשות?
    תודה

    • נזילה בבית צשותף
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 24/02/2019 12:04

      כדאי לעלות את הדברים על הכתב ולהוציא מכתב רשום לשכן, בו תפרט את עובדות המקרה ואת העובדה שהוא מסרב לאפשר לך להיכנס בכדי לתקן את הנזק באמצעות צביעה וכי כל נזק נוסף שייגרם הוא באחריותו.

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il