מה המשמעות של אי הסבר אודות העבירה ואי זיהוי השוטר

  • זכויות אזרח
    הדר | 22/02/2019 17:17

    שלום רב,

    אם שוטר עצר אותי על עבירת תנועה אבל א-לא מסביר לי מה הייתה העבירה שלי וב-לא מוכן להזדהות עם התעודת שוטר שלו,האם זה אומר שכל מה שהוא עושה מכאן ואילך זה עבירה שלו ולכן אנני מחוייבת לפעול על פי הוראותיו כמו לתת לו את התעודת זהות שלי וכדומה?

    תודה

    • מה המשמעות של אי הסבר אודות העבירה ואי זיהוי השוטר
      עו"ד דורון ויגלר | 22/02/2019 20:48

      הדר שלום,
      1- השוטר חייב להזדהות וגם להסביר לנהג במה הוא מואשם.
      2- אינני רוצה לשפוט כי לא ראיתי את חומר הראיות ואת מה שרשם השוטר לעניין ההסבר אודות העבירה וכן לעניין הזהוי.(הגם שקיום יש סיכה קבועה מעל כיס החולצה עם פרטי השוטר כך שבנקל ניתן לדעת את פרטיו.
      3- בכל מקרה בסופו של יום קיבלת דו״ח תנועה ממנו את למדה מה מיוחס לך ובהתאם לכך תחליטי אם לבקש : ביטול דוח/ לשלם/ לבקש להישפט.

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com