לא ניתן לתת תוקף של פסק דין - לתובענה שנמחקה

  • שאלה, אודה לתשובת עו"ד
    תמר | 20/02/2019 13:47

    הגשתי תביעה לבית המשפט לקבל סעד שעניינו הסרת גג של מבנה שחודר לשטח שלי.

    התגבשה הסכמה לפיה הנתבע יגיש בקשה למתן היתר בנייה

    על פי מה שעולה מדבריו, הוא לא מתכוון להגיש בקשה.

    שאלתי היא מה עדיף: לפעול לפי סעיף 6 לפקודת ביזיון בית המשפט או להגיש בקשה לביטול פסק הדין מחמת טעות, הטעיה וכו'?

    שכן מסתבר שבמועד גיבוש ההסכמה ומתן תוקף של פסק דין, הנתבע כלל לא התכוון ליישם אותה אלא רק להביא בדרך של מרמה והטעיה למחיקת התובענה.

    תודה

    • לא ניתן לתת תוקף של פסק דין - לתובענה שנמחקה  לת

      • קרא שוב את השאלה
        תמר | 21/02/2019 22:48

        אין קשר בין השאלה לתשובה.

        • אם בתובענה ניתן פסק דין בהסכמה - התובענה לא נמחקה

          ואם ויתרת במסגרת פסק הדין בהסכמה על על נושא הסגת הגבול הנובעת מבניה בתוך השטח הפרטי שלך ללא קבלת אישור מצידך,  שהרי נושא היתר הבניה הוא משני,  ואינו עקרוני עבורך, כי היעדר היתר בניה כדין עקרוני לרשויות התכנון, אבל מבחינתך זה חסר משמעות אם יש או אין היתר בניה.

          נניח שבמקום היתר בניה היית דורשת בהסכם הפשרה שהשכן ילך כל בוקר לטייל עם הכלב שלו - ובפועל הוא לא הולך לטייל, האם לדעתך בית המשפט יכפה עליו ללכת לטייל?

          אם השכן לא בנה על פי היתר בניה כדין, תגישי תלונה למחלקת הפיקוח ברשות המקומית כדי שהיא תאכוף עליו את הדין להוציא היתר בניה - או - שתדרוש ממנו את הריסת הבניה הלא חוקית.

          אי הגשת תלונה עלולה להתפרש כויתור מצידך על נושא היתר הבניה.

          ויתכן שהוועדה לתכנון ובניה, או מחלקת הפיקוח, החליטו שאין צורך במקרה זה לקבל היתר בניה, למשל, על סמך תקנה 11 לתקנות התכנון והבנייה (עבודות ומבנים הפטורים מהיתר), תשע"ד-2014.

          ההתעקשות שלך להפוך בעצמך ל-"גוף המוסמך" לאכיפת חוקי התכנון והבניה עלולה להוות בעיה משפטית, כיוון שהשכן יטען שפסק הדין אינו בר אכיפה על ידך, כי החוק לא הסמיך אותך לאכוף.

          .

    • פסק דין בהסכמה שאינו מקויים על ידי אחד הצדדים
      עו"ד טליה שנברגר | 22/02/2019 09:02

      תמר שלום רב,

      אני יוצאת מנקודת הנחה שאם הסכמת לפתרון של הוצאת היתר בניה, הרי שזה פתרון שמקובל עליך והדרך לפעול הנכונה למימושו של פסק הדין במקרה שלך היא בהתאם לפקודת ביזיון בית המשפט. בקשה לביטול פסק דין, אם וככל שהיא תתקבל, תחזיר אותך לנקודת ההתחלה ואולי להתדיינות ממושכת ובירור התיק לגופו של עניין - דבר שיכול לקחת לא מעט זמן.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il