משכנתא על שם בת הזוג בלבד

  • לקיחת משכנתא על שם אישתי בלבד
    רונן ארצי | 15/02/2019 16:24

    שלום
    אישתי מעונינת לקחת משכנתא לקניית דירה על שמה בלבד (דירה ששנינו לא נגור בה)
    בבנק הסכימו לאשר לה את המשכנתא ומנגד אישתי דורשת ממני לחתום על מסמך שהבנק הפיק עבורה שאומר שעבוד על גוש וחלקה ושאני החתמ מוותר על זכותי להגנת בית המגורים ועל כל ההגנות שהנני זכאי להם סעיפים 38 א ו ב ,סעיף 39 לחוק ההוצאה לפועל ועל כל זכות שיש לי במקרקיעין..
    רציתי לדעת אם אחתום על מסמך מסוג זה מה ההשלכות ,,תודה

    • משכנתא על שם בת הזוג בלבד
      עו"ד מיכאל שטרית | 18/02/2019 11:33

      שלום רב,

      הדרישה לחתימה על המסמכים היא דרישה של הבנק ולא של אשתך. כך למעשה הבנק מבטח את עצמו במקרה שיהיה עליו לממש את דירת המגורים בהנחה ולא תעמדו בתשלום החודשי. מדובר בהגנה של חייב הגר בדירת המגורים. ע"פ הנתוני השאלה הנכם מעוניינים לרכוש דירה להשקעה וע"כ סירובך לחתום ימנע את מתן המשכנתא בפועל

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il