הזמנתי טיול מאורגן ושינו את התאריכים, אפשר לבטל?

  • הזזת תאריכי יציאה וחזרה של טיול מאורגן ליום שבת.
    יוסי | 15/02/2019 15:33

    נרשמתי לטיול של שבועיים למזרח. מועד היציאה והחזרה היו ימי ראשון בשבוע.

    החברה הקדימה ביום, כתוצאה מכך נפלתי על שבת ביציאה ובחזרה.

    חברת הטיולים טענה שחברת התעופה הזיזה והקדימה לשבת.

    ראוי לציין שההודעה נשלחה אלי 33 לפני מועד היציאה לטיול.

    כמו כן תאריכי היציאה והחזרה הם תנאים הכרחיים לקיומם בחוזה ההתקשרות.

    להערכתי הייתה הסתרת מידע מהנוסעים כי יש הרבה אנשים גם לא דתיים שאינם חפצים לטוס בשבת. לו היו יודעים יתכן ולא היה מתקיים הטיול כלל. אחרי הכל יש פה גם עיניין לוגיסטי של הזזת ימי שהיה במלונות, תחבורה ועוד.

    דרשתי לבטל את ההתקשרות בינינו עקב אי עמידה בתנאי ההתקשרות. הדגשתי בפני נחברה שאני לא מעוניין לטוס בשבת.

    סורבתי ונדרשתי לשלם קנס ביטול.

    שאלותי?

    1. האם אני רשאי לבטל את ההתקשרות ללא קנס ביטול?

    2. במידה ואחוייב לצאת לטיול אהיה זכאי לפיצוי הולם לפחות בגובה הקנס שרצו לקנוס אותי .

    3. בכל מקרה גם יתאפשר לי לבטל האם אני זכאי לפיצוי על הפרת תנאי ההתקשרות ע"י החברה.

    • הזמנתי טיול מאורגן ושינו את התאריכים, אפשר לבטל?
      ליאור חאיק, עו"ד | 16/02/2019 15:17

      יוסי,

      שינוי תאריכי הטיול המקוריים לאחר ההזמנה מהווה שינוי יסודי של תנאי ההסכם ולכן עומדת לך הזכות לבטל את ההזמנה ללא דמי ביטול.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com