שכר דירה לקשישים

  • תמ"א 38
    לבנה | 14/02/2019 11:07

    אימי גרה בירושלים, החל תהליך של תמ"א 38 למעלה מ-4 שנים ועדיין לא החלה הבניה, אימי בת 81 כיום, הקבלן מעונין לתת לה סכום מזערי  לשכירות ביחס לשווי דירתה, והיא מתנגדת מכיון שהיא רגילה לאיזור והסכום שהקבלן מציע לא יספיק לשכירות , ברצוני לדעת האם במקרה זה אפשר להעזר בחוק תקנה 6 , אודה לתשובתך

    • שכר דירה לקשישים
      עו"ד אילן הלוי | 18/02/2019 12:41

      שלום רב

      ראשית כדאי לקרוא את ההסכם ולראות מה המנגנון שנקבע בו לקביעת דמי השכירות. אם היזם פועל לפי מה שנבע אז למרבה הצער אין הרבה אפשרויות.

      התיקון לחוק חל על פרויקטים חדשים ולא כאלו שנחתמו לפני כ- 4 שנים כפי שכתבת. זאת מבלי לבדוק אם מתקיימים לגביכם יתר התנאים שבתיקון לחוק.

      אני מציע כי תגשו עם ההסכם לעורך דין שיעבור ויראה אם יש בכתוב בו כדי לסייע בידיכם.