האם עלי למסור למשטרה את הראיות שבידי בהגשת תלונה?

  • תלונה למשטרה ופירוט ראיות
    כלנית | 13/02/2019 14:58

    אני כותבת תלונה כנגד פסיכיאטר ואגישה למשטרה יש בידי ראיה חותכת הכוללת די אנ איי לאמיתות תכני התלונה.
    1. האם הנילון רשאי לראות את התלונה? או לא?
    2. מאחר שאני מעוניינת שהנילון לא ידע על הראיה החותכת שיש לי כנגדו אני שואלת האם חובה לפרט בכתב התלונה את הראיות הקיימות בידיי? או שניתן להעביר למשטרה את הראיות מבלי לתעד זאת בתלונה?
    3. איך נהוג וכדאי לעשות?

              תודה רבה

    • האם עלי למסור למשטרה את הראיות שבידי בהגשת תלונה?

      לכלנית שלום,

      הגשת תלונה למשטרה מתבצעת בעל פה, בתחנת המשטרה. אכן, את יכולה לכתוב את פרטי התלונה ולמסור את המסמך למשטרה במהלך מסירת הודעתך, אולם זה לא יבוא במקום מסירת הגרסה בעל פה.

      ככל שיש לך ראיות להוכחת העבירה, אין טעם להסתיר אותן מהמשטרה - זה יכול רק לפגוע בחקירה (וזאת מבלי להיכנס כאן לשאלה אם מדובר בשיבוש של החקירה שאת בעצמך מביאה לפתיחתה).

      ככל שהמשטרה תפתח בחקירה בעקבות תלונתך, היא תזמין את החשוד לחקירה ותעמת אותו עם תוכן התלונה. המשטרה תחליט, בהתאם לשיקולי החקירה, אילו פרטים להטיח בפניו של החשוד, ומתי והאם לעמת אותו עם חומר הראיות שנאסף. בוודאי שלא ניתן יהיה לנהל חקירה כזאת מבלי לחשוף בפני החשוד את פרטי התלונה, לרבות את זהותך.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com