כתם במערכת הבנקאית

  • מחיקת כתם בהיסטוריה בנקאית
    נטלי | 13/02/2019 13:46

    שלום ! לבעלי לפני 10 שנים היו חובות בבנק, הוא חתם למישהו הלוואה וההוא לא שילם וכך הצתבר חוב, ב-2012 בעלי סגר את כל החובות. פתח חשבון בנק אחר , אין לו שום חוב מעביר משכורת כל חודש הכל תקין. לאחרונה הוא רצה לתת לי ייפוי כח בחשבון שלו כי אין לו זמן לגשת לבנק הבנק סירב לתת לי ייפוי כח בטענה שיש עדיין כתם במערכת. השאלה: איך איפה אנחנו יכולים לברר מה בידיוק הבעיה (מה הכתם) וכמה זמן תקופת ההתיישנות

    • כתם במערכת הבנקאית
      עו"ד אבי זילברפלד | 15/02/2019 10:09

      נטלי שלום,

      את נוגעת באחת הבעיות הכאובות במערכת הבנקית: רישומים פנימיים.

      לבנק יש בסיס מידע על לקוחותיו: הוא לא מאפשר עיון ברישומים אלו, ולא מוחק רישומים אלו אף פעם, וזאת לעומת רישומים ב- BDI , לדוגמא, שיש להם מועד פג תוקף, שלאחריו הם נמחקים.

      עצתי - פנו לבנק אחר, ששם הרקורד נקי.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il