איזה עו"ד יכול לאמת חתימה?

  • תצהיר
    אנונימי | 29/01/2019 11:52

    שלום,

    עו"ד ייצג את האישה בהליכי מזונות ומשמורת. ניתן כבר פס"ד (בהעדר הגנה). העו"ד ביקש שבענייני החינוך והרפואה החתימה של האם תספיק. השופטת החליטה שזה צריך להיות בבקשה נפרדת ולעבור בחינת עו"ס.
    בשיחה עם הגרוש הוא הסכים לחתום על הסכם שרק האם תחתום בענייני חינוך ורפואה אך בלי לאשר בבית משפט. חתימה ביניהם. האם לצורך חתימה על תצהיר, העו"ד שייצג את האישה יכול לאמת גם את החתימה של הגרוש? או שזה ניגוד עניינים?
    תודה

    • איזה עו"ד יכול לאמת חתימה?
      עו"ד רוית טוב-לי | 31/01/2019 19:13

      אנונימי, שלום,

      אינני רואה בעיה שעורך הדין של אחד מהצדדים, יאמת את חתימתו של הצד שכנגד. זה מקובל.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • בעיני עריכת הסכמים בין הצדדים רק...
        יפעת | 12/02/2019 22:05

        עריכה ואישור הסכם בין הצדדים יכול לעשות רק נוטריון.  במיוחד בתחום כ"כ רגיש בו למעשה נשללות זכויותיו הטבעיות של הגרוש.  ללא חתימת נוטריון וללא נוכחות האב, ואף ללא עו"ס, אין זה סביר שהסכם כזה יאושר.