האם לגלות למעסיק שהייתי בכלא צבאי?

  • שיתוף המעסיק על ההיסטוריה הצבאית
    דניאל מזרחי | 10/02/2019 21:17

    אהלן, אני צריך את עזרתכם. הייתי עריק מעל שנה והייתי בכלא צבאי מעל 150 ימים, כרגע אני על סוף הלימודים שלי ועומד להתחיל לנסות להשתלב בתחום ההיי-טק. יצא לי לשמוע מכמה חברים. שמשתלבים בתחום שבטופס מילוי פרטים היה רשום שם: "האם היית עריק?", "האם היית בכלא הצבאי?" וגם בראיון אחר כך שאלו את זה. השאלה שלי האם עפ"י חוק אני מחויב להגיד למעסיק על העריקות שלי והכליאה שלי, או פשוט רק רושם שלא שירתתי שירות מלא ואם צריך להציג להם פטור. כי לצערי אנחנו חיים במדינה שמשום מה השירות הצבאי שלך אומר עלייך הכל כבן אדם. בתודה גדולה, דניאל מזרחי.

    • האם לגלות למעסיק שהייתי בכלא צבאי?

      לדניאל שלום,

      ראשית אשיב לך מנוקדת המבט הפלילית, שכן זהו פורום משפט פלילי. אין חוק שמחייב אותך להשיב כך או אחרת לשאלון. היה ותתקבל לעבודה, ובעתיד יתברר שהתקבלת על סמך תשובות שקריות שהשבת לשאלון או בראיון עבודה, ניתן יהיה לומר שביצעת עבירה של קבלת דבר במרמה או בחבולה. לדעתי זה חשש תאורטי בלבד. אני לא מאמין שמישהו יטרח להגיש תלונה למשטרה בנסיבות אלה, וגם אם כן, שהמשטרה תפתח בחקירה.

      מעבר לכך - אני מציע שתקרא את הטופס בעצמך ולא תסתמך על שמועות. כמו בהרבה סיטואציות בחיים, אתה תצטרך להחליט מהו הדבר הנכון לעשות באותו מצב. במרבית המקרים לא יהיה לך מידע מוקדם לגבי ההשלכות של תשובותיך: האם המעסיק יודע שהיית בכלא צבאי, ותשובה שקרית תגרום לאי קבלה לעבודה? אולי עצם העובדה שהיית בכלא, אם תתגלה, תפסול אותך? תצטרך להחליט לפי הערכים שלך ולפי מיטב שיקול דעתך.

      בכל אופן, אני ממליץ לך לפנות לכל תחנת משטרה, לבקש מידע פלילי מלא ולבדוק אם ההרשעה הצבאית מופיעה במרשם הפלילי, ובאיזה סטטוס.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • היי גדעון:)
        דניאל מזרחי | 12/02/2019 13:18

        קודם כל אתחיל בלהודות לך, לא מובן מאליו בעיניי שעורך דין נותן מענה לאנשים דרך פלטפורמה אלקטרונית ללא אינטרס. בדר"כ זה או מישהו מהמשפחה שלך עוסק בתחום או שצריך ללכת לשלם על פגישת ייעוץ על כמה שאלות שאספת.
        ענית בדיוק על הנקודות הנכונות אני לא בן אדם שקרן, אני שונא שקרנים ואני שלשקר תמיד יש רגליים ובסופו של דבר הוא יתגלה בין אם זה אחרי יום או 20 שנים ויהיה לי קשה שדבר כזה נושף לי בעורף פתאום חברים לעבודה ידברו על צבא ויפלט לי כי האינסטינק הראשוני שלי הוא לא לשקר.
        והלכתי לברר על ההרשעה הצבאית שלי והיא לא נמצאת בגליון הפלילי שלי הוא נקי, אז זה היה גם עוד שיקול.
        אני פשוט מפחד שפעם אחרי פעם ידחו אותי על זה כי זה נשמע כל כך נורא לאנשים "כלא צבאי", "עריקות" הם לא מבינים שיש סיבה מאחורי זה ולא רצחתי מישהו במיוחד עם ההאדה שיש לכל יוצאי יחידת 820פ בתחום ההיי-טק.
        אז אתה מציע לי ללכת פשוט לפי מקום ההעבודה והאינסטינק שלי?
        תודה גדולה, דניאל מזרחי.

        • האם ללכת עם האינסטינקט?

          דניאל,

          רק עכשיו ראיתי את תגובתך. פרטי ההתקשרות שלי מופיעים במסגרת התשובה - אתה מוזמן תמיד לפנות אלי גם בפרטי.

          לשאלתך - אני חושב שאתה יכול להגדיל במידה משמעותית את הסיכויים שלך אם תעבור תהליך של אימון מסוג כלשהו, שילמד אותך קודם כל להאמין בעצמך ולראות את היתרונות שלך, ואז להציג את עצמך באופן שישקף את היתרונות האלה. בסופו של דבר אם אתה האדם המתאים לתפקיד בזכות התכונות שלך, האופי והידע שיש לך כיום, זה לא מעניין אף אחד שיש לך קצת דפוק על עריקות.

          בברכה,

          גדעון קוסטא, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          בית סילבר קומה 5,
          רחוב אבא הלל 7, רמת גן
          טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

          • היי גדעון
            דניאל מזרחי | 17/02/2019 14:19

            תודה רבה לך גדעון על המענה:-).
            אני מבין אותך יש לי בעייה לנורמה החברתית להשפיע עלי ולפעמים להרגיש נחות בגלל שלא עקבתי אחרי דבר כזה או אחר.
            אני בהחלט אשקול את זה ויש לי כרגע עוד חצי שנה ללימודים שלי, אז יש לי זמן לעבוד על זה.
            שוב תודה רבה לך גדעון על העזרה, אשמור את הפרטים שלך למקרה הצורך מעריך את זה מאוד:-) .