ממתינה לתשובה

  • תשלום מלא לכונר לאחר הםטר וקבלת ירושה
    סקאי67 | 11/02/2019 21:12

    שלום רב
    אני מקווה שתוכל לייעץ לי ולפטור לי העיניין
    מאחר ובשנת 2017
    התחלתי בהליך פשיטת רגל דרך סיוע משפטי .על חוב של כ200 אלף שח.זאת בעקבות שנות עוני רבות ומלחמת קיום בלתי אפשרית כחד הורית לשני ילדים ללא קצבאות
    ב8 בינואר 2018 הוכרזתי כפושטת רגל ונקבע לי הסדר,להפטר חלוט .
    לדאבוני ביום ההחלטה פניתי לעורכת הדין מטעם הסיוע, בתום הדיון והבהרתי כי בימים אלו הגיעו מכרים של אימי מחוץ לארץ מאחר ונפלה למשכב פתאומי ושמעו על המקרה שלי ממני ועל הדיון שייתקם באותו היום והציעו שיש באפשרותם לשלם עבורי את ההסדר שניקבע במיידי בעזרתם לשם קבלת הפטר חלוט מייד ולהוריד ממני עול זה בגלל מצבה של אימי.
    היא סירבה לבקשתי .
    כתוצאה מכך פניתי לעורך דין
    פרטית בייעוצם ומימונם בכדי לממש הזדמנות חד פעמית זו שנקרה בחיי .
    שישלמו עבור הגשת הבקשה וישולם ההסדר.
    לצערי באותה התקופה סעדתי את אימי ,כבת יחידה וכאם חד הורית למתבגרים ,חסרת הכנסה נותרתי אבודה וכה שמחתי כי אכן הסיפור ייפטר .
    לדאבוני אימי נפטרה בפתאומיות לקראת סוף חודש ינואר והחלטת ההפטר החלוט התקבלה והוגשה לבית המשפט ימים ספורים לאחר פטירתה מטעם עורכת הדין החדשה .
    במעמד זמן זה ולאחר האבל הכבד ומצבי הבריאותי במקביל נפל עלי עול של "משכנתא הפוכה" מטעם חברת כלל. שרבצה על ביתה של אימי ובהיותי ערבה בזמנו להלוואה זו במיידי עם פטירתה הושט עלי חוב התשלום וחוב הפרעון המיידי תוך 12 חודשים מיום פטירתה.
    פעלתי למען פרעון חוב זה והדירה הועמדה למכירה בהתניה של צו ירושה באם אקבלו. וזאת מכורח היותי בת יחידה ויורשת יחידה כמסתבר, עובדה זו נודעה לי רק בחודש יולי 2018 בהגשת בקשה לצו ירושה,מכורח מכירת דירת אימי מהלך מחוייב אליו התוועדתי לראשונה בחיי באותה העת. ,מכורח המציאות והאילוץ למכירת הדירה .
    באופן מפתיע כשבועיים לאחר הגשת בקשתי לצו ירושה קיבלתי מכתב ושיחת טלפון מהכונסת ומעורכת הדין מטעם הסיוע כי רוצים לבטל לי ההפטר ?
    מאחר וכוחותיי היו כבר בקצה נתתי הטיפול בעיניין לעורך הדין שמטפל במכירת דירתה של אימי. הקונים כבר נמצאו ונחתם חוזה מותנה שבעקבותיו כאמור ביקשתי צו ירושה .
    כל זאת לשם סיום החוב מול חברת כלל בזמן הקצוב על פי הפוליסה .
    מאחר ועורך דיני והכונ"ר הגיעו להסדר כי אשלם את
     כל החוב המלא .
    של הנושים שעמד על 207000 שקל ועוד 20000 תשלום לייצוג המשפטי חינם שניתן לי  מהסיוע.וכך היה שילמתי הכל את כל החובות.סך של 228000 ₪
    וההפטר נותר על כנו בהחלטה.
    מדוע אני ששילמתי את כל החובות לנושים לא זוכאית לקבל מהכונ"ר כבר כמעט חצי שנה אחרי העברת כל הכסף פרוט למי שולם מהנושים וכמה ?
    ומדוע היחס אלי כמשלמת כל החוב ללא הסדר,הוא כאילו שילמתי בהסדר להפטר ? וכפושטת רגל כמו כל אחד ששילם בהפסדר להפטר?
    האם אני יכולה לבקש בטל את פשיטת הרגל או לקבל החלטה שתסיר סטטוס זה?
    האם יתאפשר לי לחיות ככל האדם ולפתוח חשבון בנק אשראי רגיל כמו כל אחד ? גם שילמתי וגם מוכתמת איך ייתכן כזה דבר ?
    האם תוכל לייעץ לי בעיניין ?
    בתודה מראש

    • ממתינה לתשובה  לת
      סקיי67 | 12/02/2019 09:11

    • שילמתי את כל חובותיי מדוע הוכרזתי כפשוט רגל?
      עו"ד קובי צאיג | 12/02/2019 11:50

      שלום רב!

      את מתארת מקרה שבו שילמת את מלוא חובותייך ובכל זאת הוכרזת כפושטת רגל. ככלל ובמידה שחייב משלם את כל חובותיו ניתן להגיע לפשרה עם כלל הנושים טרם ההכרזה כפושט רגל. הדבר למיטב הבנתי לא נעשה. על מנת לבחון מה ניתן לעשות כרגע אני זקוק למידע נוסף ויש לבחון את התיק לגופו.

      בברכה

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com

    • הפטר בתשלום מלוא החובות
      עו"ד עומר נירהוד | 16/02/2019 19:19

       אין לי באמת אפשרות להבין את התמונה המדוייקת. לא ברור לי למה לא הוטל ההליך אם שילמת לכולם ובשביל מה הוכרזת פושטת רגל. אבל נראה לי שאת זקוקה ליעוץ פרטני בו תגיעי לעורך דין  שמתמחה בזה עם כל המסמכים וההחלטות.
      היה לי פעם מקרה דומה במקצת ופשוט ביטלתי בו את ההליך.

    • הפטר חלוט
      עו"ד קובי צאיג | 27/02/2019 15:26

      שלום רב!

      אני מציע שתפנה לעו"ד שייצג אותך על מנת לקבל תשובות

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com