מתווך

  • נציגות דיירים
    יוסי | 10/02/2019 13:33

    הי,

    יש לנו מתווך בבנין שהוא גם יושב בנציגות הדיירים לפרוייקט תמא.

    ידוע לי על הסכם שהוא עשה עם היזם שהוא הביא שבו הוא יקבל הרבה מאוד כסף. המון כסף.

    מצד שני כולם מרוצים מהיזם והתמורות שאמורים לקבל בבנין החדש

    האם מה שהוא עושה זה עברה פלילית?

    האם אפשר לתבוע את המתווך הזה?

    אם תסתיים הבניה של הבנין החדש אז יש עדיין יהיה אפשר לתבוע אותו או שכבר אין על מה?

    אם היזם יפשוט רגל במהלך הפרוייקט וזה גם בגלל שהמתווך הזה קיבל המון כסף? אפשר לתבוע?

    במה בעצם מסתכן המתווך הזה? על איזה חוק הוא עובר?

    • מתווך
      עו"ד אלעד וייסטוך | 11/02/2019 17:59

      יוסי שלום,

      לפי מה שאתה מתאר אותו מתווך לא פועל בשקיפות ובהגינות כלפי בעלי הדירות.

      בכך אותו מתווך מפר את חובתו לפי חוק התחדשות עירונית (הסכמים לארגון עסקאות).

      פעולה באופן כזה אף יכולה להביא לפקיעת העסקה כולה.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מנחם בגין 12 רמת גן
      טל': 03-6122111; מייל: elad@weislaw.co.il

      • ואם הוא לא היה יושב בנציגות?
        יוסי | 11/02/2019 21:10

        תודה על התשובה
        אם הוא לא יהיה בנציגות אז זה כן בסדר?
        האם הדיירים יוכלו לתבוע אותו על משהו?

        • כנל
          עו"ד אלעד וייסטוך | 12/02/2019 10:40

          כנל גם אם לא יושב בנציגות

          תביעה ישירות נגדו צריך לבחון את הנסיבות. אם במעשיו גרם נזק אז ניתן לתבוע מכוח דיני הנזיקין.

          בברכה,

          אלעד וייסטוך, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          מנחם בגין 12 רמת גן
          טל': 03-6122111; מייל: elad@weislaw.co.il