וועדה רפואית עליונה וסל שיקום

  • ועדה רפואית עליונה נתפסת בעניין סל שיקום
    עמית | 10/02/2019 12:19

    ועדה רפואית עליונה הדנה בהשגות על קביעות קרן פנסיה, קבעה כי כל עוד העמית הנכה לא משתמש בסל שיקום של משרד הבריאות ולא ממצה אותו בלתי ניתן לקבוע בדבר נכותו או בסבר אי נכותו  ולכן הועדה הנל נתנה נכות  מלאה לתקופה זמנית של שנתיים בלבד.

    שאלתי היא:
    עד היום העמית קיבל נכויות מלאות וזמניות מקרן הפנסיה משך שנים רבות. האם עתה לנוכח החלטת הועדה הרפואית העליונה ככל שהעמית הנכה במשך השנתיים שניתנו לו עי הועדה העליונה , לא יפנה לסל שיקום ולא ימצה אותו,

    1. האם הועדה הרפואית של קרן הפנסיה רשאית על סמך קביעות הועדה העליונה שפורטו לעיל לקבוע כי בגלל שלא ניצל סל שיקום אין הוא זכאי לנכות מלאה או לנכות בכלל?

    2. ככל שועדת הקרן רשאית לשלול ממנו נכות בגלל אי מיצוי סל שיקום, איזה פעולות ניתן לעשות על מנת לחסום ממנה אפשרות זו? האם אישור מרופא פסיכיאטר מדובר בנכות נפשית , לפיו החולה לא נמצא במצב נפשי המאפשר סל שיקום יכול לעזור? מה ניתן לעשות?

    תודה רבה

    • וועדה רפואית עליונה וסל שיקום
      עו"ד גיל קראוס | 11/02/2019 15:44

      צהריים טובים,

      קשה להשיב לשאלות מבלי להכיר את החומר הרפואי וקביעת הוועדה.

      בעיקרון מדובר בקביעה רפואית כך שעל פניו אי השימוש בסל שיקום יכול להוות אינדיקציה מסוימת לוועדה שתעמוד במבחנים משפטיים, אם כי שוב צריך לבדוק את הדברים לעומק.

      אישור מפסיכיאטר כי סל שיקום לא יועיל או משהו בסגנון עשוי לעזור בוועדה הנוספת בעוד שנתיים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il