האם עו"ד רשאי לגבות הוצאות מהלקוח גם ללא אסמכתא?

  • גבייה של הוצאות
    יוסף | 04/02/2019 15:41

    שלום רב,

    ברצוני לדעת האם מותר לגבות מלקוח הוצאות ללא קבלות ואם כן מהו הסכום המקסימלי אותו הלשכה מתירה לגבות?

    • האם עו"ד רשאי לגבות הוצאות מהלקוח גם ללא אסמכתא?
      עו"ד אדם אשכנזי | 10/02/2019 21:10

      היי,

      התשובה היא בחיוב, הגם שאני ממליץ תמיד להוציא חשבונית עסקה על הוצאות (כן אני עושה את זה גם על סכומים קטנים, כי אז אחרי שנתיים הלקוח לא יכול לבוא בתלונות, כי "הנה - יש אסמכתא").

      בכל אופן, וועדת שכ"ט קבעה את הדברים הבאים בתיקי פלת"ד:

      לעניין ההוצאות בתיק פלת"ד, עורך הדין זכאי להחזר הוצאות בגין כל הוצאה שהוציא בפועל לאחר שימציא קבלות ללקוח. בנוסף זכאי עורך הדין להחזר הוצאות בגין הוצאותיו המשרדיות, באופן גלובלי, בסכום של 500 ₪ בצירוף מע"מ (החלטה מספר שכ"ט 103/09).

      אינני מכיר החלטה דומה בתיקים שהם לא תיקי פלת"ד, אבל לדעתי אין בעיה להקיש מההחלטה הזו למקרים אחרים. כאשר יוער שאני מתייחס לסיטואציות שבהן עורך הדין לא שומר אסמכתאות (מה שפחות עדיף).

      המלצה נוספת, היא פשוט לקבוע בהסכם שכ"ט סכום גלובלי שייגבה בסיום ההליך, על הוצאות ללא צורך באסמכתא.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il