האם ניתן לבחור בגין איזו דירה (מתוך 2 שבבעלותי) לשלם מס רכישה?

  • מס רכיש. על דירה שניה
    עמרי | 02/02/2019 13:57

    יש בבעלותי דירה ישנה וקטנה בירוחם שקיבלתי ירושה, שוויה 300 אלף שקל.

    כעת אני רוצה לקנות דירה למגורים שעולה 1.7 מיליון.

    בגלל שיש בבעלותי דירה אצטרך לשלם מעל 120 אלף שקל מס רכישה.

    האם ניתן להכריז על הדירה היקרה כדירה ראשונה ולא לשלם עליה מיסים והדירה הזולה כדירה שניה ועליה לשלם 8% מס כלומר רק 24 אלף?

    תודה.

    • האם ניתן לבחור בגין איזו דירה (מתוך 2 שבבעלותי) לשלם מס רכישה?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 03/02/2019 09:08

      עומר שלום רב,

      די בעובדה שיש בבעלותך 2 דירות כדי לחייבך במס רכישה בגין דירה שנייה וזאת למעט סייגים המופיעים בחוק: ככלל, לעניין מס רכישה עד 1/2 מדירה שהתקבלה בירושה לא תהווה דירה נוספת לעניין החיוב במס רכישה כדירה שנייה.

      במקרה שלך מדובר בדירה שהתקבלה בירושה במלואה ולכן לא תחול ההקלה שלא יראו בה כדירה לצורך מס רכישה.

      בברכה,

      חיה אביסרור - שמעוני, עו"ד (רו"ח)
      מנהלת פורום דיני מיסים

      גרשון ש"ץ 6, ת"א | דרך חיים 4, באר יעקב
      טל: 08-9292444 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • תמכור
        ש | 17/03/2019 09:08

        תמכור את הזולה תוך 18 חודש מהרכישה