אני מנהל רומן עם עורכת דין במשרד – האם אני עובר על כללי האתיקה?

  • יחסים אישיים
    שחר | 28/01/2019 13:24

    שלום,

    אני מתמחה במשרד עורכי דין כבר 8 חודשים – לאחרונה התפתח קשר ביני לבין אחת מעורכות הדין במשרד.

    השאלה שלי היא האם זה מותר ?

    ואם לא – זה יחתים את עתידי מקצועי ?

    • אני מנהל רומן עם עורכת דין במשרד – האם אני עובר על כללי האתיקה?
      עו"ד אדם אשכנזי | 29/01/2019 15:20

      שלום רב,

      אין כמו רומנטיקה!

      אני לא רואה ברומן משהו פסול, אבל יש "אבל גדול". עסקינן ביחסי מרות לכאורה, שכן אם מדובר במתמחה ועורך דין, הרי שמדובר לכאורה ביחסי כפיפות בין השנים, אלא אם באמת מדובר ביחסים בין עורך דין במחלקה אחת למתמחה במחלקה אחרת ואין שום נגיעה.

      כמובן - שאין כל איסור או פסול ביחסים רומנטיים בין שני צדדים שווים במקום העבודה.

      אבל ככל שמדובר ביחסי כפיפות - הרי שקיים קושי שכפועל יוצא יכול בעתיד להוות עבירה אתית. אך גם במקרה כזה, ברור שהעבירה האתית תוטל על המעסיק או בעל הכפיפות, ולא על העובד הזוטר.

      סיכום ביניים - יחסים רומנטיים - כן, יחסים רומנטיים בין בעל מרות לעובד זוטר, חל איסור במישור יחסי עבודה, מה שיכול להשפיע מבחינה אתית.

      לשאלתך הסופית - אין בכך הכתמה עתידית, אינני רואה בכך משהו שיכול להכתים אותך.
      בכל הכבוד הרב.

      המון הצלחה!

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il