האם הסגת גבול היא עבירה פלילית

  • פלישה למשק על ידי סוחר גרוטאות
    יוני | 27/01/2019 22:42

    שלום לכולם
    לפני מספר חודשים פלש אלינו למשק סוחר מכוניות (גרוטאות יותר נכון) שאבא שלי הכיר לא מזמן.
    הפולש נכנס לשטח חקלאי ללא אישור או חוזה, אבא שלי ביקש ממנו שיוציא את הרכבים שהכניס למשק והחבר שלו אמר לו שהוא מתכוון לצאת והוא מחפש מקום ואבא שלי לא רצה לערב את המשטרה בשביל מספר ימים של עיכוב.
    כעבור מספר ימים קיבלנו מכתב מהוועד המקומי של המושב ובו בקשה להוציא את הרכבים מהמשק עקב תלונות שכנים, אך ללא הועיל. בנוסף כתוב במכתב שהשטח מותר לשימוש חקלאי בלבד.
    אבא שלי הגיש תלונה במשטרה על פלישה לשטח שלו, התלונה נסגרה מכיוון שאין מעשה פלילי או משהו כזה.בנוסף קצין החקירות טען שאחת הסיבות לסגירת התלונה זה מכיוון שהפלישה למשק היתה לפני מספר חודשים. **אינני עורך דין אך חיפשתי ולא מצאתי שום סימוכין להתיישנות על העבירה בצורה כזאת שהיא מסירה את האחריות ממשטרת ישראל.

    כרגע אנחנו מגישים ערעור למשטרה על סגירת התיק.
    הייתי שמח לדעת האם הצדק עם קצין החקירות או איתנו?
    כאשר קראתי את החוק שמדבר על הסגת גבול פלילית הרגשתי שבאמת מדובר באירוע שהמשטרה צריכה לטפל בו.
    אני זוכר שהיה כתוב שאם מי שמסיג גבול ונניח שנכנס כדין אך נשאר שלא כדין הוא עובר עבירה פלילית.
    הסיבה הנוספת היא שהוא מפחיד את המחזיק בנכס וזאת מכיוון שאבא שלי מאויים על ידם.

    אשמח לשמוע מה דעתכם
    תודה מראש לעונים

    • האם הסגת גבול היא עבירה פלילית

      ליוני שלום,

      חוק העונשין (סעיף 447) אוסר על הסגת גבול במטרה לעבור עבירה. זאת ככל הנראה הייתה כוונת התשובה שקיבלת מהמשטרה. אני ממליץ לך לטפל בהסגת הגבול במישור האזרחי.

      הסגת גבול כדי לעבור עבירה  [א/286] [תשל"ג]

      447. (א)  העושה אחת מאלה כדי להפחיד מחזיק בנכס, להעליבו, להקניטו או לעבור עבירה, דינו - מאסר שנתיים:

      (1)   נכנס לנכס או על פניו;

      (2)   לאחר שנכנס כדין לנכס נשאר שם שלא כדין.

                 (ב)  נעברה עבירה לפי סעיף זה כשהעבריין נושא נשק חם או קר, דינו - מאסר ארבע שנים.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • יש עבירה כניסה לשטח חקלאי, יכול
        יוני | 04/02/2019 10:11

        לדעתך יכולר לגרום לכך שהמשטרה תטפל לשם שינוי?

        כטפללשטח חקלאי [א/385, 385א] [1944, תשכ"ח] (תיקון מס' 117) תשע"ד-2014

        494. (א)  העושה אחת מאלה, ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין, דינו – מאסר שישה חודשים או קנס כאמור בסעיף 61(א)(2):

        (1)   נכנס לגן, או לקרקע זרועה או מוכנה לזריעה או שיש בה קמה או עשב שנזרע למרעה, או שוהה בגן או בקרקע כאמור;

        (2)   גורם שחיה תיכנס לגן או לקרקע כאמור בפסקה (1) או לקרקע שהיתה מעובדת תוך שנים-עשר החדשים שקדמו לכניסה, או שתשהה שם, או מניח שחיה שלו או שברשותו תיכנס או תשהה כאמור.