דיני עבודה: יחסים רומנטיים שמתפתחים בין עובד למעסיק

  • רומן עם עוזר/ת הבית
    אנונימוסים | 27/01/2019 20:11

    שלום,

     זו שאלה מוזרה (אולי) אבל מעניינת: אם נולד רומן בין מנקה(עוזר/ת הבית) אצל משפחה עם אחד מבני המשפחה (הגבר או האישה), האם זה נחשב לקיום יחסי מין במסגרת יחסי עובד-מעסיק, הכוללים יחסי מרות ? כלומר - אילו בעיות יכולות לנבוע מכך ?

    • דיני עבודה: יחסים רומנטיים שמתפתחים בין עובד למעסיק
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 28/01/2019 09:28

      בוקר טוב,

      יחסים רומנטיים שמתפתחים במקום העבודה, הם עניין טבעי והכל בסדר כאשר מדובר ביחסים בין עובדים.

      הדבר משתנה כאשר מדובר ביחסים המתפתחים בין עובד לממונה עליו. אז יש לבדוק כי אין הדבר מקבל נופך של הטרדה מינית.

      חוקית במפעלים ובמקומות עבודה "רגילים" יש לדווח על היחסים.
      אך לא כל יחסי מרות אסורים. מערכת יחסים בהסכמה אינה מנוגדת לחוק.
      ולכן, במידה והמערכת יחסים נעשתה בהסכמה אין על מניעה.

       מעבר לכך כל שאלה אחרת הנה שאלה שבמוסריות.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com