משרת אם למתמחה

  • משרת אם למתמחה שחזרה מחופשת לידה
    שירלי | 27/01/2019 17:06

    מתמחה שיצאה לחופשת לידה וחזרה, האם בחזרתה היא זכאית לעבוד בתנאים של משרת אם? האם הלשכה תאשר את ההתמחות במידה ונעשתה במשרת אם או שיש צורך להאריך את ההתמחות לשם כך?

    • משרת אם למתמחה
      עו"ד זיו ביגלמן | 05/02/2019 22:02

      היי, אין הגדרה של "משרת אם" למתמחה.

      אני מניח שיצאת לחופשת הלידה במסגרת שעות עבודה רגילות וכעת לאחר החזרה את רוצה לחזור למשרת אם.

      התקנות קובעות מהן שעות המינימום הנדרשות לעבודה ביום על מנת שההתמחות תוכר כדין.

      "מתמחה יעסוק בהתמחות לפחות 36 שעות בשבוע מהן לפחות 25 שעות לפני השעה 14:00; אולם בתקופת פגרת בתי המשפט מותר לסטות מכלל זה."

      כל עוד המשרה אליה את חוזרת היא 36 שעות (כ- 7 שעות ביום) שבועיות אז לא תהיה לך בעיה.