תקנה 12 ב לתקנון המצוי

  • מה כוונת התקנה הזו ?
    קרמר | 24/01/2019 09:35

    מה פרוש התקנה הזו? אם אפשר עם דוגמה

    סעיף 12.(ב) לתקנון המצוי קובע: “החלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא פורשו בפרק ו’ לחוק המקרקעין, תשכ”ט-1969, או בתקנון זה, או המשנה את זכויותיו, לא יהיה לה תוקף לגבי אותו בעל דירה אלא אם הסכים לה.”

    תודה

    • תקנה 12 ב לתקנון המצוי
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/01/2019 12:39

      שלום קרמר,

      משמעות התקנה היא שאף בעניינים הנוגעים לניהול השוטף של הבית המשותף לא ניתן לקבל בהחלטת רוב החלטה הפוגעת בזכויות בעלי דירות שלא הסכימו להץ

      למשל: לא ניתן לקבוע בהחלטת רוב שכל בעלי הדירות ישלמו תשלום זהה לועד הבית כאשר קיימות בבנין דירות קטנות יותר ודירות גדולות יותר. אם בעל דירה קטנה לא הסכים לשאת ביותר מחלקו היחסי בתשלומי ועד הבית על פי החוק או על פי התקנון - לא ניתן לחייב אותו.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • אכשו הבנתי . תודה  לת
        קרמר | 24/01/2019 13:34

      • לסעיף הזה שני חלקים
        ץ | 26/01/2019 14:54

        החלק הראשון: עוסק בהחלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא פורשו בפרק ו’ לחוק המקרקעין, תשכ”ט-1969

        והחלק השני: עוסק בהחלטה המשנה את זכויותיו של בעל הדירה

        לגבי החלק הראשון השיבה לך עו"ד עתני

        משמעות החלק השני (מהו שינוי זכויות) נקבעה לדוגמא בפסק דין 106/12 של המפקחת על רישום המקרקעין

        ציטוט -

        "37. שאלה שהעסיקה אצלנו את בתי המשפט הייתה מתי החלטה היא בגדר שינוי

        זכויות של בעל דירה , שאז נתונה לבעל הדירה שההחלטה משפיעה על זכויותיו

        זכות וטו , ומתי החלטה היא בגדר קביעת דרכי ניהולו של הרכוש המשותף

        והשימוש בו, שאז די ברוב רגיל באסיפה הכללית.

        38. המבחן שקבעה הפסיקה ביחס לשאלה בה עסקינן הוא מבחן של "שלילה תמידית

        של החזקה" ברכוש המשותף, שעל מנת להכשירה נדרשת הסכמה פה אחד של

        בעלי הדירות, ואין די בה בהחלטת האסיפה הכללית. מבחן זה, יש להחילו בין

        אם נפגע הרכוש המשותף ובין אם לאו. בין אם התכער מראהו של הבניין ובין

        שדווקא יופה, די בכך שניטל חלק מהרכוש המשותף על מנת שתידרש הסכמה כללית.

        ראה ע"א 429/80 גורפינקל נ' ארליך, פ"ד לז(4) 141, 147-148, ברוח דומה אף נפסק

        בע"א 93/81 אליאס נ ' שיפר, פ"ד לז(2) 444, 449-450   כי

            "כל פגיעה ברכוש המשותף, גם בלי שנתלווה לה נזק ממשי, דייה כדי להצדיק

            מתן צו מניעה... אם תותר הרצו עה ובית המשפט יתן גושפנקא לפגיעות ברכוש

            המשותף שאינן אפסיות עד שכל בר דעת יראה בהן דבר של מה בכך, עלול הדבר

            לגרום להתמוטטותו של מוסד הבתים המשותפים ... עד שאיש הישר בעיניו יעשה

            ברכוש שהוא נחלת הדיירים כולם".

        • הבנתי לרוב
          קרמר | 26/01/2019 18:38

          הבנתי את ההסבר . כמובן אם צריך להחליף את כבלי המעלית בסכום כ100 אלף ש"ח . אין עניין של ווטו . כחולם משלמים

          אבל יש ועדים שאוהבים מותרות כמו בשכונה שלי . יש שורה בתים ללא אינטרקום. בבלוק מסויים  הועד התקין אינטרקום . מוסיקה במעלית . מוסיקה ברחבה של המעלית . (מוסיקה שקטה ) נעילה אלקטרונית לדלת הכניסה . זה מותרות . יש ועד שיחליט לצפות את הבניין בשייש זה יפה . ויטיל גבייה מהדיירים . האים גם אז אין צורך בהחלטה של רוב מוחלט ?.  ליפעמים אפשר לרושש אדם . בהחלטה כזו . הוצאה של 30-40 אלף ש"ח .

          תודה על ההסבר

          • השבחה
            קרמר | 27/01/2019 11:40

            מיקרה מלפני שעה . אני אוסף צילומים מביניינים . אצלנו בשכונה . בניין חדש שאוכלס החודש . הכניסה היא עם אבני מידרכה  מלבנים קטנים . עד הכניסה הראשית . אין כניסה אחרת

            הבניין שאני טוען שהגזים . הכול שייש פורצלן . האים השופט יתיחס להגזמה של ההשקע. או לא משנה מה ההשקע בשיפוץ . העיקר שזה לפי סעיף שציטטת . יש לי צילום . אבל הוא לבית מישפט מוצג

            תודה