גודל הבית שונה בטאבו ובעיריה

  • מוכרים את הבית אך גודל הבית שונה
    מלי | 24/01/2019 09:29

    שלום,
    הוריי רוצים למכור את ביתם.
    כשישבנו עם המתווך עם טופס הארנונה רשום שם שגודל הבית הוא 74,
    ובטאבו רשום 120.
    רציתי לדעת מה עושים במצב כזה?
    ולפי מה הולכים?
    תודה מראש.

    • גודל הבית שונה בטאבו ובעיריה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/01/2019 12:35

      שלום מלי,

      לא תמיד הרישום בטאבו תואם את הרישום בעיריה (אם כי בדרך כלל ברישום בטאבו השטח נמוך יותר).

      כדאי לבדוק את תשריט הבית המשותף בטאבו וכן את המדידה האחרונה שנעשתה לצורכי ארנונה ולהבין ממה נובע השינוי.

      אפשר גם לבצע מדידה של הדירה כדי שתדעו מה שטחה המדוייק (לצורך קביעת המחיר, למשל).

      בכל מקרה - לצורך החוזה די שתגלו לקונים את הפערים הקיימים ברישומים, ואת השטח כפי שהתקבל במדידה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com