אני מתחת לגיל 18 והזמנתי אירוע למועדון. אפשר לבטל?

  • הפרת חוזה
    אבי | 23/01/2019 09:59

    שלום, אני ועוד שני חברים שלי מארגנים מסיבה לתיכון שלנו ובעקבות כך חתמנו על חוזה עם מפיק ידוע שיש לו חברת הפקות וגם חברת תיירות,בחוזה כתוב שהוא מתחייב לספק לנו מועדון ספציפי תמורת 13 אלף שקל והבאנו לו מקדמה של 1000, אחרי כמה ימים הוא התקשר ואמר שהמועדון שהתחייב אליו בחוזה תפוס והוא יכול לסגור לנו מועדון אחר שאותו לא רצינו,בסופו של דבר סגרנו עם מפיק אחר על מועדון אבל הצפיק הקודם לא החזיר לנו את ה1000 שקל מקדמה ולא מתכוון להחזיר אף על פי שהוא הפר חוזה ויש לי את החוזה מצולם והוכחות ושיחות איתו בווטסאפ. מעבר לזה הבנתי שלחתימתנו אין תוקף משפטי מכיוון ששלושתנו קטינים. אשמח לייעוץ תודה מראש.

    • אני מתחת לגיל 18 והזמנתי אירוע למועדון. אפשר לבטל?
      ליאור חאיק, עו"ד | 23/01/2019 15:44

      היי,

      ראשית, עליו להחזיר לך את המקדמה לאור כך שהוא התחייב לספק לך מועדון מסוים ובסופו של דבר הודיע שאין ביכולתו לספק את השירות. זכותך, בתור צרכן, לבטל את ההסכם לאור אי התאמה.

      שנית, ממילא סעיף 6א לחוק הכשרות המשפטית קובע שפעולה משפטית של קטין טעונה אישור של נציגו ואין לה תוקף. כתבתי מאמר מפורט  בנושא והוא פורסם באתר.

      לכן, לפי כל אחת מהאפשרויות המפיק חייב להשיב את המקדמה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com