ביטול הסכם שנחתם ברמיה

  • תביעה כספית בגין הפסקת הסכם
    אינה | 22/01/2019 21:55

    שלום רב,

    לפני כשנה וחצי חתמנו על הסכם מאושר ע"י בית המשפט אחרי 3.5 שנים של הליכים. בהסכם עשיתי ויתורים משמעותיים כגון ויתרתי על כתובה והסכמתי שלא ישולם מדור. המשמורת הבלעדית אצלי ואצל הגרוש הסדר ראיה. יום אחרי חתימת ההסכם גרוש התחיל להשתולל והזמין עליי ועלי אמי 14 תלונות במשטרה בנוכחות בתי הקטינה בעוד שהוא מתנהג בבריונות ומבקש מהשוטרים לשבור לי את הדלת. כל התלונות סגורות מחוסר אשמה פלילית. אחרי תלונה מס' 14 הגרוש הגיש תביעה למשמורת משותפת בטענות סרק שאני מפרה הסדרי ראיה. הצגתי לבית המשפט תשובה מהמשטרה שהכל תלונות שווא, אך ההליך החל. אני מרגישה מרומה, חתמתי על הסכם לטווח ארוך ובגלל זה ויתרתי על הרבה כסף ואילו הגרוש עשה תכסיס, קיבל את הויתורים שעשיתי ומייד תבע שוב. אין בהסכם שלי סעיף שהוא לא יכול לתבוע. עכשיו מספר שאלות:

    1. האם אני יכולה לתבוע את עו"ד שלי דאז שעשה הסכם , שהיה ניתן לבטלו (הלכה למעשה) תוך יום?

    2.האם אני יכולה לפנות לבית המשפ בו ניחתם ההסכם ולבקש לבטלו על כל סעיפיו עקב תביעת הגרוש ואז יתאפשר לי לתבוע כתובה ומדור?

    3. האם אני יכולה לערער על החלטה להתחיל בהליך חדש?

    4. האם אני יכולה לפנות לנציב קבילות שופטים ולקבול את השופטת שאישרה את ההסכם ועכשיו אישרה הליך שמשמעותו ביטול ההסכם? זה לא רציני כל ההתנהלות הזו.

    תודה,

    אינה

    • ביטול הסכם שנחתם ברמיה
      עו"ד רוית טוב-לי | 23/01/2019 15:15

      אינה, שלום,

      אני מצטערת לשמוע על ההתעמרות של גרושך. אני לא חושבת שיש עילה לטענות נגד עורך הדין וגם לא נגד השופטת, כי בזמן אמת לא היתה סיבה שלא להתקשר בהסכם.

      כמובן שבשביל לתת תשובה מושכלת צריך לעיין בהסכם.

      ואולם, אבהיר שמשמורת ומזונות לעולם לא נסגרים. תמיד ניתן להגיש תביעות חדשות בעניינים אלה, לא משנה מה קובע ההסכם.

      מדברייך נשמע לי שהסעד הנכון הוא הגשת תביעה נזיקית נגד גרושך, בגין התעמרותו.

      אני ממליצה לך לפנות לעורך דין טוב ואמין לפגישת ייעוץ, לא למישהו מתסיס שישכנע אותך לתבוע סתם.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

    • הפרת הסכם
      עו"ד לימור מסר | 24/01/2019 17:09

      שלום אינה,

      בכל זמן נתון לאחר אישור הסכם הגירושין ניתן לפתוח שוב את ההסכם בנושאים של משמורת ומזונות.

      כל האקטים שמנית לדאבוני חסרי סיכוי.

      ביהמ"ש יידרש לבחון את הסוגיה ולבדוק האם היה טעם בהגשת התביעה החדשה.

      מקווה שסייעתי,

      בברכה,

      עו"ד לימור מסר
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דרך אבא הלל 12, רמת גן
      טל': 03-6139056 ; מייל: limormeser@hotmail.com